İşsizliğe böyle isyan etti: 'Açız, 21 günlük bebeğimizi hastaneye götüremedik'

İşsizliğe böyle isyan etti: 'Açız, 21 günlük bebeğimizi hastaneye götüremedik'

İzmir'de belediye önünde işsizliğe isyan eden bir yurttaş, ''Açız, 21 günlük bebeğimizi hastaneye götüremedik'' diyerek Belediye Başkanı'ndan destek istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne gelen ve işsiz biri engelli iki yurttaş, ''Daha 21 günlük bebeğimizi hastaneye götüremedik. Yol parası yok. Biz ne yapalım. Biz bittik!'' diyerek isyan etti. Yanlarında benzin bidonu ve bıçak da getiren yurttaşlar Belediye Başkanı Tunç Soyer'den yardım istedi.

İşsiz olduklarını söyleyen yurttaşlardan birisi yanında getirdiği bıçakla kendisine zarar verirken yeni doğan çocuğunu hastaneye dahi götüremediklerini belirterek, “Polis gelsin, devlet gelsin buraya. Kendimizden başka kimseye zararımız yok. El âlemden utanıyoruz, millette bizden utanıyor. Açız, daha 21 günlük bebeğimizi hastaneye götüremedik. Yol parası yok. Biz ne yapalım. Biz bittik. Vicdanınıza bırakıyorum, iş nerede? Ben eylemimden vazgeçmeyeceğim” dedi.

Olay yerine itfaiye ve ambulans gelirken, iki kişi polis tarafından ikna edilmeye çalışıldı. Bir süre sonra Tunç Soyer'in gelmesi ile birlikte Belediye Başkanı ile görüşen yurttaşlar belediye önünden ayrıldı.