'İşsizim' diyerek kendini yaktı

'İşsizim' diyerek kendini yaktı

Balıkesir'de bir işçi "işsizim" diyerek kendini belediye binasının önünde yaktı.

Balıkesir’de Karesi ve Altıeylül Belediyesi'nin bulunduğu binanın önünde kendini yakan yurttaş ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kendini yakan kişinin Muhterem Birgül adlı işçi olduğu, Birgül’ün işsiz olduğu için belediyeye defalarca iş başvurusunda bulunduğu bu gerçekleşmeyince de belediyenin önünde kendisini yaktığı öne sürüldü.

'HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR'

balikesirhaberajansı.com’un haberine göre, İşçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm kendini yakan işçi hakkında açıklamada bulundu.

Tüm, Twitter hesabından şunları yazdı:

1- Balıkesir'de Mustafa Birgül adlı bir yurttaşımız kendini yakarak intihar girişiminde bulundu. Yurttaşımız hemen Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktoru Halil Beggi'yle görüştüm.

2- Mustafa Birgül'e şu an yanık ünitesinde müdahale ediliyor. İkinci dereceden yüzde 15 yanığı var ve hepsi baş bölgesinde. Hayati tehlikesi sürüyor.

3- Meclis'te kendini yakan işçimizden sonra, şimdi de Balıkesir'de "35 yaşlarında" Mustafa Birgül kendini yaktı. İnsanlar genç yaşında açlığa, yoksulluğa karşı çaresizlikten dolayı kendilerini yakıyor. AKP zulmünü ezilenlerin ve yoksulların öfkesi bitirecek!