İsrail’in saldırısında binası yıkılan AP: ‘Dünya, Gazze'de olanlar hakkında artık daha az şey bilecek’

İsrail’in saldırısında binası yıkılan AP: ‘Dünya, Gazze'de olanlar hakkında artık daha az şey bilecek’

Associated Press Gazze’deki ofislerinin İsrail tarafından vurulmasına ilişkin açıklama yayınladı.

Gazze’deki ofislerinin İsrail tarafından vurulmasına ilişkin, Associated Press (AP) Başkanı ve CEO'su Pruitt yazılı bir açıklama yayımladı.

Filistin topraklarındaki işgalci İsrail ordusu bir süredir sivillerin bulunduğu yerleşkeleri bombalıyor. İsrail ordusu bu kez Gazze topraklarında bulunan, uluslararası medya kuruluşlarının ofislerinin olduğu 12 katlı binayı vurarak yıkılmasına sebep oldu.

Yıkılan binada ofisi bulunan uluslararası haber ajansı AP’nin Başkanı Gary Pruitt, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail ordusunun, AP bürosu ve Gazze’deki diğer haber kuruluşlarını barındıran binayı hedef alarak yok etmesi karşısında şok ve dehşet içindeyiz. Büromuzun yerini ve gazetecilerin orada olduğunu uzun zamandır biliyorlardı. Binanın vurulacağına dair bir uyarı aldık.

İsrail hükümetinden bilgi istiyor ve daha fazla bilgi edinmek için ABD Dışişleri Bakanlığı ile de iletişim halinde olduğumuzu duyuruyoruz.

Bu inanılmaz derecede rahatsız edici bir gelişme. Korkunç bir can kaybından kıl payı kurtulduk. Binanın içinde bir düzine AP muhabiri ve serbest çalışan vardı ve çok şükür onları zamanında tahliye edebildik. Bugün olanlardan dolayı dünya Gazze'de olup bitenler hakkında artık daha az şey bilecek."

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA

AA binada, AP ve Al Jazeera gibi uluslararası medya bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri, avukatlık büroları ile sivillerin oturduğu çok sayıda dairenin yer aldığını belirtti.

İsrail ordusu saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hedef alınan binanın Hamas'ın askeri istihbarat unsurlarını barındırdığını öne sürdü. İsrail'in iddiası şu ana dek bağımsız bir kaynak tarafından doğrulanmadı.