İsrail'in Lod şehrinde OHAL ilan edildi

İsrail'in Lod şehrinde OHAL ilan edildi

İsrail'in Lod şehrinde Filistinlilerin cenazesi sırasında çıkan olaylar sonrası Belediye Başkanı Revivo, kentte OHAL ilan edildiğini duyurdu.

Dünyanın dört bir yanından gelen tepkilere rağmen Filistin halkına saldırmaya devam eden İsrail'in Lod kentinde öldürülen Filistinlilerin cenazesinde çıkan olayların ardından kentte olağanüstü hal ilan (OHAL) edildi.

Kentin Belediye Başkanı Yair Revivo, "Yaşananlar polis için büyük ve ağır olaylar" diyerek ordunun şehirde konuşlandırılması çağrısında bulundu ve ekledi: "Tüm İsrailliler bilmeli, kontrol kaybedildi. Sinagoglar yakılıyor, yüzlerce araba ateşe verildi. Burada resmen iç savaş patlak verdi."

İSRAİL'DE ENERJİ TESİSİNE ROKET İSABET ETTİ

İsrail'in saldırılarına cevap olarak Gazze Şeridi'nden İsrail'in Aşkelon kentine atılan roketler enerji tesisine isabet etti, roketin isabet etmesi sonucu tesiste yangın çıktı. Gazze Şeridi'nden Aşkelon ve Aşdod'a atılan roketler sonucu 2 İsrailli hayatını kaybederken, 80 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Öte yandan İsrail, Gazze'den gelen roketler nedeniyle Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'ndaki tüm uçuşları durdurdu. İsrail işgali altındaki Hayfa Bölgesi'nde bulunan Umm al-Fahm'de Filistinliler ayaklandı.

FİLİSTİN'DE EN AZ 35 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin yönetimi ise pazartesiden beri süren saldırılarda, iki Filistinlinin daha yaşamını yitirdiğini, böylece hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 35’e yükseldiğini ve 233 kişinin de yaralandığını bildirdi.