İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 54'’e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 54'’e yükseldi

İsrail polisinin Filistin halkına düzenlediği saldırıda ölü sayısının 54'e, yaralı sayısının ise 320’ye yükseldiği duyuruldu.

Dünyanın dört bir yanından gelen tepkilere rağmen İsrail, Filistin halkına saldırmaya devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda can kaybının 54’e, yaralı sayısının ise 320’ye yükseldiği bildirildi.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da sabah namazından sonra Filistinli gençlere bir kez daha saldırdı. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Filistinli gençlerin Harem-i Şerif’te kılınan sabah namazından sonra Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra arasındaki bölgede toplandıklarını belirtti.

İsrail polisinin gençlere plastik mermilerle saldırdığını dile getiren yetkili, Filistinli gençlerin de taşlarla polise karşılık verdiğini anlattı. Yetkili, İsrail polislerinin de Mescid-i Aksa'nın El-Mağaribe (Burak-Faslılar) Kapısı bölgesinden gençleri hedef aldığını ve bazı gençlerin yaralandığını kaydetti.

FİLİSTİN'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 54'E YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sürecin başlangıcından bu yana İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 14'ü çocuk olmak üzere hayatını kaybedenlerin sayısının 53'e, yaralı sayısının 320'ye yükseldiği bildirildi.

150 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

İsrail'de dün gece polis ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalara katıldığı şüphesiyle 150 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, "Polis, dünkü geniş çaplı olayların ardından Remle ve Lid başta olmak üzere ülkenin kuzey bölgelerinde olaylarla ilgili 150 şüpheliyi gözaltına aldı" dedi.

Rosenfeld, dün gece olayların kontrolden çıkmasının ardından olağanüstü hal ilan edilen Lid kentinde polisin düzeni sağlamak için çalıştığını kaydetti.

İSRAİL 13 KATLI BİNAYI VURDU

İsrail, Gazze’ye düzenlenen hava saldırısında 13 katlı bir bina vurdu.

Saldırı sonrası çevredeki binalarda da hasar meydana geldiği aktarılırken, saldırı öncesi binada bulunanların cep telefonuna mesaj atılarak binayı terk etmeleri konusunda uyarıldığı bildirildi.

BEN GURİON HAVAALANINDA SİVİL UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

İsrail yerel basınına göre, İsrail Sivil Havacılık Otoritesi, Gazze'den Tel Aviv'in de içinde bulunduğu Guş Dan bölgesine roket atışlarını göz önünde bulundurarak sivil uçakların Ben Gurion Havalimanı'na iniş ve kalkışını askıya aldı.

Yediot Aharonot gazetesinin haberinde de nereden geldiği belirtilmeyen sivil uçağın Ben Gurion Havalimanı'na inişine izin verilmediği ve Güney Kıbrıs Rum Kesimindeki Larnaka Havalimanı'na yönlendirildiği belirtildi.