İsrail'den Lübnan'a savaş tehdidi

İsrail'den Lübnan'a savaş tehdidi

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Lübnan halkını tehdit ederek, "İsrail'dekiler sığınakta oturuyorsa tüm Beyrut sığınakta olacak'' dedi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Tel Aviv Üniversitesi Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada Lübnan halkını tehdit etti. 

'ASKER SAHAYA İNMEDEN OLMUYOR'

İsrail askerlerinin Lübnan topraklarına girmesi gerektiğini savunan Liberman ''Kimse macera peşinde koşmuyor. Ama hedefimiz mümkün olduğu kadar çabuk ve kesin surette bitirmek. Maalesef Ortadoğu'da tüm çatışmalarda görülen şey şu ki, sahaya askerler inmeden bitmiyor'' dedi. 

'CAN KAYBI VERMEK GEREKİR'

Liberman konuşmasında, ''Böyle operasyonlar için büyük çaba ve maalesef can kaybı vermek de gerekir. Tüm seçenekler açık ve tek bir bakış açısına saplanmadım.Ama kullanmayacak olsak bile sahada manevra yapma seçeneği için hazırlıklı olmalıyız'' ifadelerini kullandı.

'TÜM BEYRUT SIĞINAKTA OLACAK'

2006 yılında İsrail'in Lübnan'ı ikinci kez işgal etme girişiminin Hizbullah tarafından püskürtülmesine ilişkin konuşan Liberman, "İkinci Lübnan Savaşı'ndaki gibi Beyrut sakinleri plajda güneşlenirken Tel Aviv sakinlerinin sığınağa inmesinin görüntülerini görmeyeceğiz. İsrail'dekiler sığınakta oturuyorsa gelecek savaşta tüm Beyrut sığınakta olacak.'' ifadelerini kullandı.