İsrail'den Gazze'ye yoğun saldırı: Can kaybı 197'ye yükseldi

İsrail'den Gazze'ye yoğun saldırı: Can kaybı 197'ye yükseldi

İsrail savaş uçakları tarım arazilerini, caddeleri ve altyapıyı hedef aldı. Saldırılar sonucu Gazze'nin güney ve batısında bazı emniyet merkezleri yıkıldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 197'ye yükseldi.

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Filistin'e ve Filistin halkına yönelik saldırıları devam ediyor. Gün geçtikçe daha da yoğunlaşan saldırılarda 58'i çocuk olmak üzere 197 kişi hayatını kaybetti, 1235 kişi ise yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Filistin direniş güçlerine ait bazı noktaları, tarım arazilerini, caddeleri ve altyapıyı hedef alırken, saldırılar sonucu Gazze'nin güney ve batısında bazı emniyet merkezleri de yıkıldı.

Saldırıların bazı bina ve evlerin yanı sıra cadde ve sokaklarda büyük hasara yol açtığı, hedef alınan noktalara yakın bölgelerde elektrik kesintilerinin yaşandığı ve kanalizasyon, su ve elektrik şebekelerinin zarar gördüğü belirtildi.

EVLER YIKILDI

İsrail'e ait savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyinde yer alan Refah ve Han Yunus kentlerindeki bazı evleri ve tarım arazilerini de bombaladığı aktarıldı. Öte yandan denizde konuşlanan İsrail savaş gemilerinin, Gazze sahiline doğru ateş açtığı kaydedildi.

Saldırılar neticesinde Deyr el-Belah ile Gazze'de 2 evin yıkıldığı bilgisi paylaşıldı.