İsrail’de binlerce kişi haftalardır hükümeti protesto ediyor

İsrail’de binlerce kişi haftalardır hükümeti protesto ediyor

İsrail'de Başbakan Netanyahu hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve koronavirüs salgınıyla artan işsizlik nedeniyle haftalardır protesto düzenleniyor.

İsrail’de Başbakan Benyamin Netanyahu hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve koronavirüs salgını kriziyle artan işsizlik nedeniyle haftalardır düzenlenen protestolar devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Kudüs’te, Netanyahu’nun konutunun önünde bir araya gelen binlerce İsrailli, Netanyahu’nun istifa etmesini istedi. Eylemciler “Devrim” ve “Git Buradan” gibi sloganlar atarken, bir binaya da İbranice “Yetti artık” sloganı yansıttı.

Kudüs'ün yanı sıra ülkenin farklı şehirlerinde de eylemler düzenlenirken, İsrail polisinden yapılan açıklamada 13 protestocunun gözaltına alındığını, iki polisin yaralandığını belirtildi.

Netanyahu’nun koronavirüs krizindeki yönetimine tepki gösteren ve sürecin iyi yönetilmemesi nedeniyle işsizliğin arttığını belirten eylemciler, Netanyahu hakkındaki yolsuzluk suçlamalarına ilişkin davalar sürerken başbakanlık koltuğunda oturmaması gerektiğin söylüyor.

 Netanyahu ise haftalardır sokaklarda olan eylemcileri ‘solcular’ ve ‘anarşistler’ olarak nitelemekle yetiniyor.