İsrail'de aktif koronavirüs vakalarının yüzde 70'i Delta varyantı

İsrail'de aktif koronavirüs vakalarının yüzde 70'i Delta varyantı

İsrail'de, özellikle aşısız genç ve çocuklarda Delta varyantı tespit edilmeye başlandı. Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Levi, çocuklarda aşılama sürecinin hızlanacağını söyledi.

İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede aktif vakaların yüzde 70'ini oluşturan Delta varyantına karşı çocuk ve gençlerin aşılama sürecine başlanması konusunda uyarıda bulundu. 

Times of Israel'de yer alan habere göre, yeni tip koronavirüs (Coivd-19) aşılama programında en hızlı ülkelerden olan ve aktif vaka sayısını 300'e kadar düşüren İsrail'de, özellikle aşısız genç ve çocuklarda Delta varyantı tespit edilmeye başlandı. 

İsrail Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Chezi Levi, sağlık kurumlarına genç ve çocukların hızla aşılaması sürecine hazırlanmaları konusunda çağrı yaptı. Levi, 12-15 yaş grubunda bugüne kadar 20 bin kişinin aşılandığını, sürecin hızlanacağını söyledi.

'GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ŞEKİLDE ARTIYOR'

İsrail Sağlık Bakanlığı verileri, ülkede tespit edilen vakalarının yüzde 70'inin ilk olarak Hindistan'da bulunan Delta varyantına ait olduğunu gösterdi. Bir sağlık yetkilisi "Delta varyantı gözle görülür bir şekilde İsrail'de artıyor" dedi. 

Ülkede henüz aşı olmamış çocuklar, yeni vaka gruplarının çoğunluğunu oluşturuyor. 

İsrail'de pazartesi akşamı itibarıyla 387 aktif koronavirüs vakası bulunuyor.