İsrail'e roketli saldırı

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesi bu gece 22.30 sularında Lübnan sınırlarından ateşlenen roketin Kuzey İsrail'de bir araziye düştüğünü belirtti.

(İleri - Dış Haberler) Haaretz gazetesinin haberine göre saat 22.23'te İsrail'in kuzeyinde bulunan Galilee bölgesinde roket sirenleri çalmaya başladı. İsrail askeri kaynakları Galilee'de boş bir araziye düşen roketin Lübnan sınırları içerisinden ateşlendiğini iddia etti. Roket saldırısının sonucunda ölen veya yaralanan olup olmadığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gazze'de ateşkesin yeniden son bulmasının ardından çatışmalar karşılıklı olarak sürüyor. Gazetenin yine İsrail ordu kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre son 24 saat içinde Gazze bölgesinden İsrail'e 100'ün üzerinde roket ve havan topu ateşlendi. Hamas'ın saldırılarında 4 yaşında İsrailli bir çocuğun öldüğü ve 8 kişinin yaralandığı söyleniyor.

Öte yandan İsrail Ordusu Gazze'den yapılan roketli saldırılara misliyle karşılık verildiğini duyurdu. Filistinli kaynaklar İsaril saldırılarında Gazze'de çok sayıda apartmanın yerle bir olduğunu duyurdu.