İsrail Yüksek Mahkemesi: 400 bin kişi yanlışlıkla karantinaya alındı

İsrail Yüksek Mahkemesi: 400 bin kişi yanlışlıkla karantinaya alındı

İsrail Yüksek Mahkemesi’nin hâkimi Isaac Amit’in aktardığına göre, Şin Bet'in takibi nedeniyle karantinaya alınmaları istenen 600 bin kişinin kararı bozmak için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunduğunu ve bu kişilerin yüzde 60'nın başarılı sonuç aldığını söyledi.

İsrail Yüksek Mahkemesi, iç istihbarat servisi Şin Bet'in koronavirüs hastalarını bulmak için cep telefonlarıyla takip sistemi üzerinden yaptığı hatalı tespitler yüzünden ülkede 400 bin kişinin yanlışlıkla karantinaya alındığı sonucuna vardı.

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, takibe izin veren yasa aleyhindeki bir duruşmada, hâkim Anat Baron söz konusu yasayı "acımasız" olarak nitelendirdi. Hâkim Isaac Amit ise bu yasanın Şin Bet'e, "kişilerin yalnızca tehlike açık ve mevcut olarak tanımlandığında izlenme” hakkını verdiğini söyledi.

YÜZDE 60’INDA BAŞARILI SONUÇ

Hâkim ayrıca, Şin Bet'in takibi nedeniyle karantinaya alınmaları istenen 600 bin kişinin kararı bozmak için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunduğunu ve bu kişilerin yüzde 60'nın başarılı sonuç aldığını bildirdi.