İsrail savaş suçu işliyor: Hastane çevresi, sağlık ocağı ve doktorlar hedef alındı!

İsrail savaş suçu işliyor: Hastane çevresi, sağlık ocağı ve doktorlar hedef alındı!

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sürerken hayatını kaybedenlerin sayısı 174'e yükseldi. Öte yandan Gazze'nin en kapsamlı hastanesi olduğu belirtilen Al Shifa Hastanesi çevresinin bombalanması sonucu hastanenin Dahiliye Bölüm Başkanı Dr. Ayman Abu Alouf ve Dr. Moeen Al Alol'un 5 çocuğu ve eşi ile birlikte hayatını kaybettiği öğrenildi. 

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Filistin'e ve Fillistin halkına yönelik saldırıları devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 174’e, yaralı sayısının ise bin 200'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in bölgeye yönelik son saldırılarında 10 ailenin tamamen yok olduğunu söyledi.

İSRAİL SAĞLIK MERKEZLERİNİ VE DOKTORLARI HEDEF ALIYOR

Çatışma bölgelerinde sivillerin sağlık hizmetlerine erişimi uluslararası sözleşmelerle korunmuş olsa da, 2014 hava saldırıları örneğinde olduğu gibi Uluslararası İnsan Hakları Kanunu ve Cenevre Sözleşmesi'ni ihlal eden İsrail, yine sağlık merkezlerini ve doktorları hedef alıyor.

Edinilen bilgilere göre Gazze'nin en kapsamlı hastanesi olan Al Shifa Hastanesi'nin çevresi ve sağlık ocakları da İsrail güçleri tarafından bombalandı. 

Saldırılar sonucu hastanenin Dahiliye Bölüm Başkanı Dr. Ayman Abu Alouf ve Dr. Moeen Al Alol, 5 çocuğu ve eşi ile birlikte hayatını kaybetti.

Bombardımandan Filistin Kızılhaç'ı ambulansı ve Yeryüzü Doktorlarının sağlık merkezi de etkilendi.