İsrail, Lazkiye ve Hama'ya saldırı düzenledi: 1 sivil hayatını kaybetti, 6'sı yaralandı

İsrail, Lazkiye ve Hama'ya saldırı düzenledi: 1 sivil hayatını kaybetti, 6'sı yaralandı

Suriye hava savunma sistemlerinin iki kentte İsrail saldırılarına karşılık verdiğini duyuran SANA, 1 sivilin yaşamını yitirdiğini, 6'sının da yaralandığını duyurdu.

Suriye'nin resmi devlet ajansı Suriye Arap Haber Ajansı (SANA); hava savunma sistemlerinin Lazkiye kenti ve Hama'nın Masyaf bölgesinde İsrail'in saldırılarına karşılık verdiği bilgisini paylaştı. Ajans, saldırılarda 1 sivilin hayatını kaybettiğini ve 6 sivilin de yaralandığını bildirdi.

İsrail'in Suriye topraklarına dönül saldırılarına bir yenisinin daha eklendiğini bildiren SANA, öncelikle Suriye'nin batısındaki Lazkiye ve Tartus kentlerinde patlama seslerinin duyulduğu bilgisini verdi. Ardından hava savunma sistemlerinin, 'düşman hedeflerine' karşılık verdiğini belirten ajans, Lazkiye'ye bağlı El Haffah bölgesi ve Hama'nın batısındaki Masyaf'ta İsrail tarafından atılan füzelere karşılık verildiğini duyurdu.

SANA'ya konuşan Lazkiye Valisi, saldırılarda 1 sivilin hayatını kaybettiğini ve 6'sının da yaralandığını ifade etti. Ayrıca ajansa konuşan bir askeri kaynak, atılan roketlerin bir kısmının durdurulduğunu söyledi. Vali'nin açıklamasını doğrulayan kaynak, yaralananlar arasında bir çocuk ve annesinin bulunduğunu belirtti ve bir dizi maddi hasarın meydana geldiğini de sözlerine ekledi.

PLASTİK MALZEME DEPOSU HEDEF ALINDI

Lazkiye İtfaiye Birliği'nden yapılan açıklamada, Lazkiye kırsalında bulunan bir plastik malzeme deposunu hedef alan İsrail saldırılarının ardından çıkan yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.