İsrail ile Bahreyn diplomatik ilişkilere resmen başladı

İsrail ile Bahreyn diplomatik ilişkilere resmen başladı

İsrail ile Bahreyn arasındaki diplomatik ilişkiler yeniden başladı.

İsrail ile Bahreyn arasında diplomatik ilişkiler imzalanan mütabakatla yeniden başladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bahreyn'in başkenti Manama'da 'tarihi anlar' yaşandığı ve iki ülke arasında kapsamlı diplomatik ilişkilerin başlatılmasına yönelik ortak mutabakat imzalandığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif ez-Zeyyani ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Büyük adımlar atarak barış sürecine ivme kazandırıyoruz" ifadelerini kulandığı bildirildi.

İsrail'in Bugün adlı gazetesine göre, İsrailli ve Bahreynli yetkililer, söz konusu mutabakatın, iki ülke arasında tam bir barış ortamı oluşturacağını, ekonomik, diplomatik ve siyasi anlaşmaları ihtiva edeceğini ve karşılıklı elçiliklerin açılmasına zemin hazırlayacağına dikkat çekildi.

Bahreyn'e giden İsrail heyetine başkanlık eden Ulusal Güvenlik Kurumu Başkanı Meir Şabat, imza töreninde yaptığı konuşmada,  "Bugünden itibaren tek bir aileyiz" diye konuştu.

Bahreyn haber ajansı BNA'nın aktardığına göre ise, Zeyyani, İsrail ile imzalanan mutabakatın, iki ülke arasında iş birliğini tesis edeceğini kaydetti.