İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bir çocuğu öldürdü, 4 genci da yaraladı

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bir çocuğu öldürdü, 4 genci da yaraladı

İsrail askerleri, Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde 15 yaşındaki Filistinli bir çocuğu öldürdü, 4 Filistinliyi de yaraladı.

Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin El-Halil kentinde İsrail askerleri Filistinli bir çocuğu öldürdü, 4 Filistinliyi de yaraladı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, El-Halil kentindeki El-Fevvar Mülteci Kampı’nda Zeyd Fazıl Kaysiyye adlı 15 yaşındaki Filistinli çocuğu kafasından vurarak öldürdüğü belirtildi. Açıklamada, kampta yaşanan olaylarda ayrıca 4 Filistinli gencin de çeşitli yerlerinden gerçek mermiyle yaralandıkları ve hastaneye kaldırıldıkları ifade edildi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin El-Fevvar Kampı'na baskın düzenlemesi üzerine Filistinli gençlerin tepki gösterdiğini aktardı.

İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz ile gerçek ve plastik mermi kullandığını, Filistinli gençlerin de taşlarla karşılık verdiğini ifade eden görgü tanıkları, çatışmanın çok şiddetli geçtiğini ve saatlerce sürdüğünü kaydetti.

FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNE IRKÇI SALDIRI

Öte yandan gün içerisinde bir grup Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Beyteyn beldesinde Filistinlilerin evlerine ırkçı saldırılarda bulundu. Filistinlilere ait bazı evlerin duvarlarına İbranice ırkçı sloganlar yazılırken, bazı işyerleri ve evlere de zarar verildi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Beyteyn beldesine gittiği ve olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. Açıklamada daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.