'İsraf' söyleminden sonra 'talan' demek de cumhurbaşkanına hakaret sayıldı

'İsraf' söyleminden sonra 'talan' demek de cumhurbaşkanına hakaret sayıldı

Kadıköy'de 'Demokrasi Kazanacak' kampanyası kapsamında açılan stantta bulunan 'Bir aşk hikayesi dediler, talan hikayesi çıktı' yazılı afişe polisler tarafından el konuldu.

İstanbul Kadıköy’de yürütülen Demokrasi Kazanacak kampanyasına ikinci defa Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasından soruşturma açıldı.

Söğütlüçeşme Metrobüs durağında açtıkları stantlar önünde bildiri dağıtan kampanya gönüllülerinin yanına gelen polis, “Bir aşk hikayesi dediler, talan hikayesi çıktı” yazan ve alt kısmında daha önce de dağıtılan israf faturası görselinin yer aldığı afişe el koydu. “Bir aşk hikâyesi dediler talan hikâyesi çıktı” cümlesinin Cumhurbaşkanı’na hakaret ifade ettiğini ileri süren polislerin stanttaki dört kişinin kimlik bilgilerini aldı ve bu suçtan soruşturma açıldığını belirtti.

Kadıköy’de aktif bir şekilde faaliyet yürüten “Demokrasi Kazanacak” gönüllüleri daha önce de dağıttıkları israf faturasından dolayı yine “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla ifadeye götürülmüşlerdi. Engellemelerin keyfi olduğuna dikkat çeken gönüllüler, engellemelere rağmen geri adım atmadan çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.