İspanya'da tutuklanan Hamza Yalçın: Erdoğan buyurdu, İspanya yaptı

İspanya'da tutuklanan Hamza Yalçın: Erdoğan buyurdu, İspanya yaptı

AKP hükümetinin şikayetiyle İspanya'da tutuklanan Odak dergisi başyazarı Hamza Yalçın, İspanyol yetkililerin tutumunu ve AKP'nin baskı politikalarını eleştirdi.

AKP hükümetinin hakkında kırmızı bülten çıkarttığı Odak dergisi başyazarı Hamza Yalçın, 3 Ağustos Perşembe günü İspanya'nın Barcelona kentinde havalimanında Interpol tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

"HAPİSHANEDE GARDYİYANLAR TARAFINDAN DÖVÜLDÜM"

Yalçın, Odak dergisine gönderdiği yazıda tutuklanma süreci ve yaşadıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İspanya'da cezaevine ters kelepçeyle götürüldüğünü aktaran Yalçın, "Hapishaneye perişan bir şekilde getirildikten sonra girişte gardiyanlar tarafından dövülerek hapishanede nasıl davranmam gerektiği konusunda 'temel eğitim'den geçirilmiş oldum. Bu olay günlerce psikolojimi bozdu" dedi. 

"TUTUKLNAM GEREKÇEM OLAN THKP-C ADLI ÖRGÜT 1972'DEN BU YAN YOK"

Tutuklanma gerekçelerine değinen Yalçın, "Tutuklama sebepleri olarak yazılan THKP-C Direniş Hareketi üyesi hatta genel sekreteri olmak; İnternet, sosyal medya ve telefon yoluyla onu yönetmek, Odak Dergisi’ne yazı yazarak ve Eğitim ve Dayanışma Hareketi içinde çalışarak terörizm propagandası yapıyor olmak iddiaları gerçekdışıdır. THKP-C adlı örgüt 1972 yılından bu yana yok" ifadelerini kullandı. 

"BÜTÜN MESELE ERDOĞAN'IN İKTİDARINA AYKIRI BİR İNSAN OLMAM"

Ylaçın açıklamasında ayrıca, "Bütün mesele Erdoğan’ın, iktidarına aykırı gördüğü aktif bir insan olmamdır. Odak’ta yazdığım yazılarda Erdoğan’ı ve onun generallerini eleştirdiğim için dergimiz hakkında hakaret davaları açılmış. Erdoğan, muhalif basını susturmak için bunu hep yapıyor. Interpol ve diğer hükümetler bu konuda Erdoğan’a niye destek olsunlar?" ifadelerini kullanarak İspanyol yetkililerin tutumunu da eleştirdi.