İspanya topraklarına geçmeye çalışan 18 göçmen öldü

İspanya topraklarına geçmeye çalışan 18 göçmen öldü

Özerk statüdeki Melilla'ya geçmek isteyen 18 göçmen hayatını kaybetti.

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı olan ve özerk il statüsünde bulunan Melilla'ya dün Fas sınırından yaşanan göçmen akını sırasında 18 göçmen hayatını kaybetti. 

Fas medyasında yer alan habere göre, dün 2 binden fazla Afrikalı göçmeninin sınırı aşmaya çalıştığı, bu sırada yaşanan izdihamda ve Fas güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından çıkan olaylarda toplam 18 kişi hayatını kaybetti.

İlk olarak 5 göçmenin öldüğü, 76'sının yaralandığı açıklanırken, daha sonra yaralı göçmenlerden 13'ünün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi. Çıkan olaylarda ayrıca 5'i ağır olmak üzere 140 Faslı güvenlik görevlisinin de yaralandığı aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

Dün, yerel hükümetten yapılan açıklamada, 400'den fazla göçmenin yerel saatle 08.40'ta sınırdaki tel örgülere akın ettiği, en az 130 göçmenin sınırı aşmayı başardığı ifade edilmişti. Göçmenlerin, Fas sınırında bulunan ve "Çin Mahallesi" olarak adlandırılan bölgedeki kontrol noktasının giriş kapısını kırdığı, dikenli ter örgüden atlayarak Melilla'ya girdiği belirtilmişti. Göçmen akınının "organize edilmiş bir olay" olduğu, birçoğunun Fas sınır görevlilerinin geçişi önlemeye yönelik 2 saat süren müdahalesine rağmen İspanya topraklarına girebildiği kaydedilmişti. (İHA)