İspanya hükümeti: Can yakacak önlemler almamız gerekiyorsa, alacağız!

İspanya hükümeti: Can yakacak önlemler almamız gerekiyorsa, alacağız!

İspanya Adalet Bakanı Rafael Catala, Katalonya referandumuna ilişkin açıklamasında, "Can yakacak bazı önlemler almamız gerekiyorsa, bunu yapacağız. İspanya'da hukukun üstünlüğünün olduğunu ve yasaların uygulandığını güvence altına almak önemli" dedi.

İspanya Adalet Bakanı Rafael Catala, Katalonya Özerk Yönetimi'nin bağımsızlık ilan etmeyi planlamasına ilişkin, "Eğer biri İspanya topraklarında bağımsızlık ilan etmeyi planlıyorsa, ki bunun için gücü olmadığından yapamaz, biz buna engel olmak için yasalar çerçevesinde her şeyi yapmamız gerekir" dedi.

"ÖZERKLİĞİN ASKIYA ALINMASI DA BİR ARAÇ"

İspanya hükümetinin, anayasanın 155'inci maddesini kullanıp kullanmayacağı sorusunu üzerine Catala, "O da mevcut bir araç" diye konuştu. İspanya anayasasının 155'inci maddesi Katalonya'nın özerk güçlerini askıya almaya izin veriyor.

"CAN YAKACAK ÖNLEMLER ALMAMIZ GEREKEBİLİR"

Catala, açıklamasının devamında, "Bu yüzden eğer bizi endişelendirecek ve belki can yakacak bazı önlemler almamız gerekiyorsa, bunu yapacağız. İspanya'da hukukun üstünlüğünün olduğunu ve yasaların uygulandığını güvence altına almak önemli" diye konuştu.