İsmini vermemizin yasaklandığı şehirde 15 yaşındaki çocuğa tecavüz soruşturması genişletildi

İsmini vermemizin yasaklandığı şehirde 15 yaşındaki çocuğa tecavüz soruşturması genişletildi

İsmini veremediğimiz ilin ismini veremediğimiz ilçesinde 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismar iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma genişletildi.

Mahkemenin, ismini vermemizi yasakladığı şehrin yasaklı ilçesinde 15 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddialarına ilişkin soruşturma genişletildi. Geçen günlerde, 15 yaşındaki çocuğun karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede gebe olduğu ortaya çıkmış ve çocuğun şikayeti üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki erkek cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanmıştı.

'8 AYDIR BİRÇOK KİŞİ TARAFINDAN BİLİNİYORDU'

Jinnews'e konuşan yurttaşların ifadelerine göre bu durumun 8 aydır birçok kişi tarafından bilindiği iddia edildi. Yurttaşlar,  bir tekstil atölyesinde çalışan çocuk ve iki kadını, tekstil atölyesinin servis şoförü olan E.T.’nin uzman çavuş ve polislerle tanıştırdığını iddia etti. Farklı uzman çavuş ve polislerin sıkça işyerine geldiği ve iş çıkışlarında, molalarda kadınları ve çocuğu iş yerinden alarak gittikleri de iddia edildi.

Konuya ilişkin konuşan yurttaşlar şu ifadeleri kullandı:

“Uzman çavuş var, bunun cafesi ve bakkalı tekstilin yanındadır, bitişiğidir. Yaklaşık bir yıldır açılmış. Uzman çavuşun kafesini M.A.G. işletiyor. Kafenin başında o duruyor. Olayın içinde polislerin de ismi geçiyor. Bir tane trafik polisi var, onun da kadınlara tacizde bulunduğunu duyduk. M.A.G.’nin ilçede bir okulun yanında büfesi vardı, o zaman da okuldan birçok çocuğu taciz ettiği duyulmuştu. Bu duyumdan sonra büfesini kapattı. Sonra da bu uzman çavuşun kafesinin başına geçti. Uzman çavuş, M.A.G., servis şoförü olan E.T. bir de bu tekstilin sahibi de işin içinde. Kadınları uzman çavuşlarla falan tanıştırıyorlar. Aracılık ediyorlar, paylarını alıyorlar. Gebe kalan 15 yaşındaki çocuk daha önce 2 defa gebe kalmış kıza bebeği düşürtmüşler. Bu üçüncü gebeliğidir. İlçede çok kişi biliyor bu durumu ama işin içinde uzman çavuşlar olunca konuşmaktan korkuyor herkes. Bizim bildiğimiz iki kadın ve bir çocuk var ama kesin daha çok kadın vardır fuhuşa sürüklenen.”

O ŞEHRİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin o şehrin Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan soruşturma kapsamında şüpheli M.A.'nın tutuklandığı belirtilen açıklamada, 'şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmediği' ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan mağdur çocuk P.Ö.’nün cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Mağdur çocuk, 12 Kasım 2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan etmiştir. Olay … [bu ilçenin adını vermemiz yasaklandı] ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyası 17 Kasım 2020 tarihinde … Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. … Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13 Ekim 2020 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturmaya konu olay hakkında … Sulh Ceza Hakimliğinin 18 Kasım 2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DAHA FAZLA