İsmail Tarman Ortaokulu velilerinden basın açıklaması

İsmail Tarman Ortaokulu velilerinden basın açıklaması

6 yıl önce imam hatip ortaokuluna dönüştürülen okulun velileri ile mahalle sakinleri basın açıklaması düzenledi.

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan İsmail Tarman Ortaokulu’nun 6 yıl önce imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi üzerine veliler ve mahalle sakinleri konuyu yargıya taşıdı. Mahkemelerin imam hatibe dönüştürme işlemini 4 kez iptal etmesine karşın okula hala kayıt yaptırılamaması nedeniyle veliler ve mahalle sakinleri bugün okul binası önünde bir araya geldi.

Beşiktaş’a bağlı Konaklar mahallesindeki İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatip ortaokuluna dönüştürülme işlemi mahkeme kararıyla 4 kez iptal edildi. 6 yıldır olaya ilişkin mücadele veren ve okula hala kayıt yaptırılamadığını belirten okul velileri ile mahalle sakinleri bugün okul binası önünde bir basın açıklaması düzenleyerek “Davamızı kazandık, mahkeme kararları uygulansın” dedi.  

‘2 BİN 297 GÜNDÜR MÜCADELE EDİYORUZ’

Basın açıklamasına şu ifadelere yer verildi:

“İsmail Tarman Ortaokulu öğretime açılmak zorundadır. 2 bin 297 gündür, 6 yıldır İsmail Tarman Ortaokulu’nun öğretime açılması için mücadele ediyoruz. İsmail Tarman Ortaokulu’nun kapatılma işlemi bilindiği gibi 4 mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. Mahkemeler, iptal kararı gerekçelerinde kapatmaya yönelik işlemin tamamen usulsüz olduğunu tespit etmişlerdir. Ne yazık ki bu usulsüz ve yasalara aykırı yaklaşım, karara rağmen devam etmiş, mahkeme kararları uygulanmayarak usulsüzlükte ısrar edilmiş ve edilmektedir.

‘YASALARA AYKIRI, USULSÜZ BİR KARAR’

Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk kurallarının değil keyfiliğin hakim olmasına yol açıyor. Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına terfi ettirilen Nazif Yılmaz, bizim okulumuzla ilgili bir kararda imzası bulunan bir bürokrattır. 05.09.2018 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürü Nazif Yılmaz imzalı, Bakan Yardımcısı İ.E. onaylı bir tane idari karar alınmıştır. Bu, yasalara aykırı, usulsüz bir karardır. Bu yazıda bile İsmail Tarman Ortaokulunun kapatılması emri yoktur. Bu yazıda ‘...İsmail Tarman Ortaokulu’nun kullanılmayan dersliklerinde imam hatip ortaokulu açılması, okulun Beşiktaş İsmail Tarman İmam Hatip Ortaokulu olarak adlandırılması...’ yazmaktadır.

‘İDARİ KARARİ GERÇEKLERİ YANSITMIYOR’

Bu idari karar, gerçekleri yansıtmayan bir karardır. İsmail Tarman Ortaokulu’nun hiçbir zaman boş dersliği olmamıştır. İsmail Tarman Ortaokulu’nun tüm dersleri sınıf ve sosyal etkinlikler için tahsis edilmiş ve kullanılmıştır. Bu yazıda imzası olan bakanlık bürokratları, mahkeme kararlarına aykırı olarak imam hatip ortaokulunu açık tutmak için, gerçek olmayan bilgilere yer vermişler ve buna dayanarak karar almışlardır.

‘BU OKULU AÇIK TUTMAYANLAR KİM?’

İsmail Tarman Ortaokulu kapatılmasına ilişkin bir karar yoktur. Hem mahkeme kararlarında hem de son derece eksik ve yanlış olan bu idari kararda İsmail Tarman Ortaokulunun devam ettiği yazdığı halde İsmail Tarman Ortaokulu öğretime açılmamaktadır. Bu okulu açık tutmayanlar kimlerdir? Okula öğrenci kaydı almayanlar kimlerdir?

‘EĞİTİM KURUMLARINDA İMAM HATİPLEŞTRİLME SÜRECİ HIZLA YÜRÜTÜLÜYOR’

Eğitim kurumlarında imam hatipleşme süreci hızla yürütülmekte; talep olmaksızın, planlanmaksızın; düzgün işleyen, özellikle tercih edilen, sınavlarda iyi sonuçlar alınan normal okullar hiç kural tanımaksızın imam hatip okullarına dönüştürülmektedir.

İmam-Hatip Okulları konusuna hassasiyet yüklenmeye çalışılmaktadır. Böylece var olan aykırılıklar örtülmek, perdelenmek istenmektedir. İmam hatip okulları tartışmalarının verdiği asıl rahatsızlık ise bu hukuka, kamu yararına aykırı uygulamalar, dönüştürmelerdeki usulsüzlüklerin ortaya dökülmesidir.

‘NESRİN KAHIRMAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ’

Milli Eğitim görevlilerinin isimleri yolsuzlukla anılıyor buna rağmen haklarında işlem yapılmıyor. Mahkeme kararımızın uygulanması sürecinde Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan  Nesrin Kakırman hakkında çok ağır iddialar vardır. Geçtiğimiz aylarda Sedat Peker isimli kişinin yapmış olduğu açıklamalarda; Nesrin Kakırman ve kardeşleri olduğu iddia edilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Zehra Taşkesenlioğlu’nun sermaye piyasası ile alakalı yolsuzluklar yaptığı iddia edilmiştir. Zehra Taşkesenlioğlu ve Nesrin Kakırman'ın Maya Eğitim Danışmanlık Şirketi'nin ortağı olduğu, şirketin yolsuzlukla anıldığı iddia edilmektedir.

Tüm bu yolsuzluk, rüşvet, memuriyet ile bağdaşmayan işler yapılmasına dair iddialar ortaya atılmış olsa da Nesrin Kakırman hakkında herhangi bir soruşturma yapılmamıştır. Nesrin Kakırman İsmail Tarman Ortaokulu’na ilişkin mahkeme kararlarını da uygulamamış, hukuka, anayasaya aykırı davranmaktan çekinmemiştir. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

‘MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AYRIMCILIK YAPIYOR’

Çocuklarımızın laik eğitim ile sağlıksız koşullar tercihi arasına sıkıştırılmasını kabul etmiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenciler arasında ayrımcılık yapmaktadır. İsmail Tarman İmam Hatip Ortaokulunda sınıflar 20 öğrenci ile eğitimine devam etmekte iken, normal ortaokullarda sınıf mevcutları 52’ye çıkmıştır. Mahallenin kalan tek düz Nimetullah Mahruki, Şair Emin Yurdakul İlkokulu Yanındaki binaya taşınmış,ismi de  Şehit Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu olarak değiştirilmiştir. Düz ortaokulda okutulmak istenen çocuklar, bahçesizliğe, kalabalık bina ve sınıflara mecbur bırakılmakta, eğitim koşulları zorlaştırılmaktadır.

‘MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN’

Mahkemelerin verdiği iptal kararları uygulansın. Normal okullar kapatılmasın, çocuklar eğitimden uzaklaştırılmasın. Yaşamımızın, toplumsal hayatımızın, geleceğimizin ve çocuklarımızın hayatının belirleyicileri bizleriz. Kimse bizlerden yaşamımızın iradesini, sorgusuz sualsiz bir yönetime bırakmamızı beklemesin. Bizler kamu görevlilerine temel ilkeler çerçevesinde daha iyi, daha çağdaş, dünyayla yarışacak seviyede eğitim verilmesi ve eğitimin devam ettirilmesi görevini verdik.

Bu yüzden tüm işlemlerin takipçisiyiz, idareyi ve kamu görevlilerini her zaman denetleyeceğiz, hesap soracağız.