İsmail Saymaz: Onursal Adıgüzel görevden alındı

İsmail Saymaz: Onursal Adıgüzel görevden alındı

Saymaz, görevden alındığını yazarken, Adıgüzel ise kendi isteğiyle ayrıldığını söyledi.

İleri Haber

Onursal Adıgüzel'in CHP'deki "CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı" görevi sona erdi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'i görevden aldığını açıkladı. CHP'nin seçim güvenliği organizasyonlarını yürüten Adıgüzel, geçmiş seçimlerde de eleştiri konusu olmuştu.

Saymaz'ın açıklamasına karşın Adıgüzel ise görevden alınmadığını, ayrıldığını söyleyerek sosyal medyada açıklama yaptı. Adıgüzel, Twitter paylaşımında, "Kamuoyunda oluşan olumsuz kanaat nedeniyle, seçim akşamı sistemlerimiz çalışmasına ve hiçbir teknik aksaklık yaşanmamasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum" ifadelerini kullandı ve konuya ilişkin CHP'ye ilettiği bilgilendirmenin fotoğrafını paylaştı. 

'SİSTEMSEL SORUN YAŞAMADIK' DEMİŞTİ

Onursal Adıgüzel, 14 Mayıs seçimlerinde veri aktarımında sorun yaşandığına dair eleştirilere karşı, "Yanlış bir algı var, sistemsel hiçbir sorun yaşamadık. Tüm Türkiye’de örgütlerimiz bize veri gönderdi. Bazıları coğrafi koşullar sebebiyle geç gönderdi" açıklamasında bulunmuştu.