İsmail Saymaz hakkında soruşturma

İsmail Saymaz hakkında soruşturma

Gazeteci İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması başlatıldı.

Gezi Davası'danki AKP'li üye hakim Murat Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın "FETÖ" şüphelisi oldduğunu ortaya çıkaran İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması başlatıldı. 

AKP’den aday adayı olan Gezi Davası hâkimi Murat Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın FETÖ şüphelisi olduğunu ve ifade verdiğini yazan Halk TV yazarı İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması başlatıldı. Saymaz ve avukatı Aslı Kazan, sosyal medyadan soruşturmaya ilişkin paylaşımlarda bulundu. 

'HAKKIMDA TERÖR SORUŞTURMASI BAŞLATILDI'

Haberi kişisel Twitter hesabından duyuran Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

"Gezi Parkı Davası’nda AK Parti’den aday adayı olmuş hakimin eşinin FETÖ’den şüpheli olduğunu ve ifade verdiğini yazdığım için hakkımda terör soruşturması başlatıldı. Perşembe günü avukatımla ifadeye gideceğim."

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Saymaz'ın avukatı Aslı Kazan da soruşturmaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı ve şunları kaydetti:

"Türk yargısının alacakaranlık kuşağı.Gezi Davası'nda Osman Kavala’ya ve Taksim Dayanışmasına ceza yağdıran heyette kendisi teşkilattan AKP’li eşi Cemaat şüphelisi hakim bulunması sorun değil ama bunu haber yapmak suç. Delilsiz / dayanaksız Gezi Davası'nda oy çokluğu ile verilen hukuka aykırı kararın altına imza atan AKP’den aday adayı olmuş üye hakimin eşi hakkındaki FETÖ soruşturmasını belgeye dayalı haberleştiren İsmail Saymaz hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca soruşturma başlatıldı. Gazeteci İsmail Saymaz 12 Mayıs perşembe günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verecek. Gazetecilik yapmak suç değildir."

NE OLMUŞTU?

Osman Kavala'ya ağırlaşıtırlmış müebbet hapis cezası; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verilen Gezi Davası'nda, üye hakim Murat Bircan'ın AKP'den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkmıştı.

Tartışma yaratan duruma ilişkin AKP'li Bülent Turan da bir açıklama yaparak Bircan'ı savunmuş ve "Siyaset, herkese açık olan bir hizmet etme aracı. Biz hakimlerimizin kararlarına bakarız ama hâkimlerimizin kararlarına ne bakmayız? Hakimlik şartlarını elde etmiş ve hâkim olmuşsa bu kişinin kararı yargı içinde değerlendirilir" ifadelerini kullanmıştı.

İlerleyen günlerde halktv.com.tr'deki yazısında Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın "FETÖ" itirafçısı olduğunu ortaya çıkaran Saymaz, daha sonra kaleme aldığı yazıda da detayları aktarmıştı.

DAHA FAZLA