İsmail Kahraman: Meclisin her yerinde Atatürk resmi var, o resim konmayacak gerek görmüyorum

İsmail Kahraman: Meclisin her yerinde Atatürk resmi var, o resim konmayacak gerek görmüyorum

TBMM Başkanı İsmail Kahraman yerinden kaldırılan Atatürk resmi hakkında, “Meclisin her yerinde Atatürk resmi var o yere o resim konmayacak gerek görmüyorum” dedi.

TBMM Başkanlık Divanı bugün İsmail Kahraman Başkanlığı’nda 4 saate yakın bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, CHP’nin İdare Amiri Çorum Milletvekili Tufan Köse, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılan tadilat ve onarım sırasında zarar görmemesine rağmen kaldırılan Atatürk resminin yerine konulması önerisi getirince Kahraman’la karşılıklı bir tartışma yaşandı. Kahraman, “Aynı ölçülerde orada istiyoruz, aynı ölçülerde Meclisin envanterinde olan deposunda olan bir resmi istiyoruz’ talebine, “Meclisin her yerinde Atatürk resmi var o yere o resim konmayacak gerek görmüyorum” yanıtı verdi. 

“HEDİYELİK EŞYALARIN SERGİLENDİĞİ YERDE VAR”

T24’ten Hülya Karabağlar’a konuşan Tufan Köse yaşananları şöyle anlattı:

“Toplantıda, muhalefet kulisinde kaldırıldıktan sonra yerine konulmayan Atatürk resmini gündeme getirdim. Aynı ölçülerde aynı yerde istiyoruz dedim. Ya da aynı ölçülerde Meclisin envanterinde olan deposunda olan bir resmi istiyoruz dedim’. Kahraman’da ‘Hediyelik eşyaların sergilendiği yerde, o resim orada var dedi. O resim orada var, gerek de yok yenisine’ dedi. Ben de ona o resmin gerek milletvekilleri gerekse konukların girdiğinde kafasını kaldıklarında görebilecekleri bir yere tekrara asılmasını istiyoruz dedim. Kahraman bunun üzerine ‘Meclisin her yerinde Atatürk resmi var o yere o resim konmayacak gerek görmüyorum” diye yanıt verdi.”

Köse, toplantıyla ilgili, “Bu resmin orda olması gerektiğini, bu Meclis’in kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledim. Bu resmin uzun yıllardır yaklaşık 30 yıldır orda durduğunu o resmin kaldırıldığı yerde kimsenin görmesinin mümkün olmadığını anlattım. Hediyelik eşyalar bölümünde saklanacak bir resim olmadığını söyledim. Kaldı ki o orda dursun biz yine görebileceğimiz bir yere benzer ölçülerde bir resim asılması gerektiğini ifade ettim” dedi.