İşleri ellerinden alınan Ataşehir Belediyesi işçileri direnişe geçti

İşleri ellerinden alınan Ataşehir Belediyesi işçileri direnişe geçti

Ataşehir Belediyesi’nde kadro beklerken işten çıkarılan taşeron işçiler oturma eylemi başlattı.

İleri Haber
Ataşehir Belediyesi’nde aylar önce kadro vaadiyle güvenlik soruşturması geçiren, daha sonra sınava giren ve sınavı da geçen işçiler, kadro beklerken işsiz kaldılar. 

İşten çıkarılan taşeron işçilerine verilen tebliğde, "Çıkarılan son KHK'ler ışığında valiliğin kendilerine yolladıkları güvenlik soruşturması sonucunda hizmetiniz sona ermiştir" denildi.

Yaklaşık 120 taşeron işçisinin dün işlerine son verilmesinin ardından işçiler bu sabah belediye önünde oturma eylemi başlattı.

‘İŞTEN ÇIKARILDIĞIMIZDAN BERİ UYKUSUZ GECELER YAŞIYORUZ’

İşten çıkarılan işçilerden İnan Kaloğulları belediye önünde yaptığı açıklamada, "Son çıkan KHK’nın mağdurlarıyız. İşten çıkarıldığımızdan beri uykusuz geceler yaşıyoruz. Evimizde ekmek bekleyenler var. Burada işten son olarak çıkarılan 107 arkadaşımız, öncesinde işten çıkarılan 114 arkadaşımız, sınav sürecinde elenen ve zorunlu olarak emekli edilen arkadaşlarımız adına da söz söylemek istiyoruz. Bizler mağduruz, işe iade edilmek istiyoruz. Mücadelemiz haklıdır diyoruz. Mücadelemize bugünden itibaren oturma eylemi şeklinde başlatacağız sonuç alana kadar.” dedi.

‘EVİMİZDE EKMEK BEKLEYENLER VARKEN SUSMAYACAĞIZ’

Kaloğulları daha sonra basın açıklamasını okumaya başladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Evimizde ekmek bekleyenler varken susmayacağız. Yıllarca kölece çalışmaya maruz bırakılan taşeron işçileri olarak birkaç ay önce çalışma haklarımızın iyileştirilecek yalanı defalarca basın önünde ilan edilmiştir. Bu müjdenin ardından önce güvenlik soruşturmasına tabi tutulduk, ardından ise sınav prosedürünü geçmemiz istendi. Ardından ise Ataşehir Belediyesi’nde çalışan 100’ün üzerinde arkadaşımız maalesef güvenlik soruşturmasının ve yapılan sınavların ardından zorbacı bir keyfiyetle gerekçesiz şekilde işlerinden edildiler. Bugün ise aynı hukuksuzluk yeni bir güvenlik soruşturması bahanesi ile belediyede çalışan taşeron işçiler olarak bizim de kapımızı çaldı. Çocuklarımızın ve ailelerimizi gelecekleri için kölece çalışan biz işçiler yeni bir işten çıkarma dalgasının mağdurları olduk. Kadrolu taşeron statüsüne kavuşmak için evraklarını hazırlayan 100’ün üzerindeki arkadaşımız bir çırpıda işlerinden ve geleceklerinden men edildiler. Hukuksuzluk ve adaletsizlik baki değildir biliyoruz. En doğal hakkımız olan çalışma hakkımız elimizden alınırken buna sessiz kalmayacağız. Adaletin kırıntısına dahi hasret kaldığımız bugünlerde emeğimiz ve geleceğimiz her şeydir diyerek işimizi geri istiyoruz. Biz taşeron işçiler olarak mücadelemizi burada oturma eylemi şeklinde başlatıyoruz. Sonuç alana kadar da burada olacağız”