'İSKİ'de kamyonete yüklenen belgelerde ne yazıyordu?'

'İSKİ'de kamyonete yüklenen belgelerde ne yazıyordu?'

İSKİ'den belge kaçırılmasına ilişkin videoyu gündeme taşıyan Murat Ağırel bugünkü köşesinde o belgelerde ne yazdığını sordu.

İSKİ Genel Müdürlüğü'nden kamyonlarla belge kaçırılmasına ilişkin videoyu gündeme taşıyan yazar Murat Ağırel bugünkü köşesinde o belgelerde ne yazdığını sordu.

Yeniçağ yazarı Ağırel, bugünkü yazısında "Daha önce yazdım tek amaç zaman kazanmak. Bu düşüncemi destekleyecek materyal ararken tarafıma bir ihbar ulaştı. Gelen ihbarda 'İSKİ Genel Merkezinden mavi renkte bir kamyona evraklar yükleniyor lütfen duyurun' diyor ve ekinde de bir video bulunuyordu. Videodaki yeri doğrulattıktan sonra İSKİ Genel Müdürlüğü'nü ilgili tutarak sosyal medya hesabımdan evrakların içeriğini sordum. İSKİ Genel Müdürlüğü yayınladığım video ve sorumu dolaylı olarak doğruladı. Cevap verdi ve aynen şöyle dedi: 'Sosyal Medyada İSKİ'de evraklar taşınıyor şeklinde verilen görüntüler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu görüntüde Avrupa Terfi Merkezi Müdürlüğü'ne devredilen 'Kaynak Suları ve Göletler Şube Müdürlüğü'ne ait dokümanların ilgili birime intikali gerçekleştirilmiştir'" ifadelerini kullandı.

Ağırel, "Haber kaynağımın aktardığı bilgilere ve belgelere göre taşınan evraklarda, belediyede eşe dosta verilen kiralık araçların kimlere tahsis edildiği, ihalelerin ayrıntıları yer alıyordu. İSKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada bir müdürlükten başka bir müdürlüğe evrak nakli açıklaması bu açıklamalar ile çelişiyor. Albayrak grubunun sahibi olduğu Yenişafak Genel Yayın yönetmeninin feryadının altında bu gerçekler mi var? İBB'nin CHP yönetimine geçmesi demek 25 yılda milyar dolarlık cirolara sahip olan birçok şirketin ihaleleri artık rahatça ahbap çavuş ilişkisi ile alamayacağı anlamına geldiğinden midir bu feryatlar hep birlikte göreceğiz. Size bir soru daha…Çok yakın bir tarihte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü'nden Türkiye'nin yakınen tanıdığı bir vakfa 100 Milyon TL aktarıldı mı? Ne dersiniz? Bu feryatların arkasında bazı şirketlerin ve vakıf üyeliği adı altında belediyeden aktarılan paraları maaş diye alanların endişeleri mi yatıyor? Hepsi tek tek ortaya çıkacak" dedi.