İskenderun M Tipi Cezaevi'nde işkenceler artıyor: Bir kişi intihar girişiminde bulundu!

İskenderun M Tipi Cezaevi'nde işkenceler artıyor: Bir kişi intihar girişiminde bulundu!

İskenderun M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda işkenceler gittikçe artıyor.

Özgür Yılmaz - @ozgurr_yilmaz

İskenderun M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir kişi, baskılardan dolayı intihar girişiminde bulundu.

Daha önce birçok kez gündeme gelen ve milletvekilleri tarafından Meclis gündemine taşınan İskenderun M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki işkence iddialarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. 

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, İskenderun M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda işkence iddialarıyla ilgili, "Bahsi geçen hükümlülerin aldırılan doktor raporlarında darp ve cebir izinin bulunmadığı belirtilmiştir" açıklamasında bulunmuştu.

Ancak, İleri Haber'e ulaşan bir mahpus yakını oğlunun cezaevindeki koğuş mesulünün baskısı altında kaldığını ve koğuşunun değiştirilmesi için cezaevi yönetimine taleplerini ilettiklerini ancak bu talebin kabul edilmediğini belirtti. Oğlunun bileklerini keserek intihar girişiminde bulunduğunu belirten mahpus yakını, bu haberi de cezaevi yönetiminden değil, iki gün sonra arayan oğlunun kendisinden öğrendiğini ifade etti.

Mahpus yakını aynı zamanda, oğlunun koğuşunun hala değiştirilmediğini ve bu baskıların cezaevinde oldukça yaygın olduğunu söylerken, cezaevinde bir kişinin de falakaya yatırıldığını ileri sürdü.