‘İşkencenin görüntülerini ailesine gönderip fidye istediler’

‘İşkencenin görüntülerini ailesine gönderip fidye istediler’

El Bab’da işkence gören gencin görüntülerinin ailesine gönderilip fidye istendiği iddia edildi.

Dikkat: Rahatsız edici görüntü içermektedir!

TSK'nın desteklediği ÖSO'nun içinde yer alan Sultan Murad Tugayının, El Bab kentinde işkence yaptığı gencin görüntülerini ailesine gönderip fidye istediği ileri sürüldü.

Kendine Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) diyen AKP destekli çetenin içerisinde yer alan ‘Sultan Murad Tugayı’, El Bab’da işkence yaptığı bir kişinin görüntülerini ailesine göndererek, serbest bırakılması karşılığında fidye istediği iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberinde, Fırat Kalkanı gruplarının hakim olduğu Cerablus, Ezaz, El Bab üçgeninde alıkoyma, gözaltı ve öldürme olaylarının arttığı, son olarak Bab yolunda bir gencin bir Sultan Murad Tugayı militanı tarafından kaçırıldığı aktarıldı. Kaçırılan kişinin yapılan işkence görüntülerinin ailesine gönderilip, serbest kalması karşılığında 60 bin doların istendiği öne sürüldü.

‘BURDA İSTENMİYORLAR’

MA’ya konuşan El Bab'lı bir bölge sakini, TSK desteğindeki grupların Marê, Cerablus, Ezaz, El Rai (Çobanbey); El Bab'taki faaliyetlerinden bıkan bölge halkının, yürüyüş ve eylemlerle tepki gösterdiğini ve bölgelerinde söz konusu grupları istemediğini aktardı.