İşkence gören Grup Yorum üyesine doktordan 'nasihat': Beterin beteri var, 5 vakit namaz kıl

İşkence gören Grup Yorum üyesine doktordan 'nasihat': Beterin beteri var, 5 vakit namaz kıl

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Grup Yorum üyesi Dilan Ekin, gördüğü işkencede belindeki platinin kaydığını ve muayene için götürüldüğü doktorun kendisine, "Beterin beteri var, sen 5 vakit namaz kıl, şükür kurbanı kes" dediğini aktardı.

İleri Haber

Silivri 9 Nolu Cezaevi'nde tutuklu bulunan Grup Yorum üyeleri Dilan Ekin ve Sultan Gökçek, gözaltına alındıkları sırada ve cezaevinde işkence gördüklerini çektikleri fakslarla aktardı. Grup Yorum tarafından paylaşılan fakslarda, her iki tutsak da sağlık durumunun gittikçe kötüye gittiğini belirtti. 

'SOL BİLEKTEN SONRA SAĞ BİLEK DE KÖTÜ OLDU'

Gözaltına alındığı sırada ters kelepçeyle işkence gören Sultan Gökçek, 13 Aralık'ta gönderdiği faksta her iki bileğinde de şişlikler olduğunu belirterek, "Sol bilekten sonra sağ bilek de kötü oldu, egzersiz vs. yapmaya çalışıyorum ama ödem oluyor, şişiyor çok zorluyor." ifadelerini kullandı.

'BETERİ BETERİ VAR, 5 VAKİT NAMAZ KIL'

Sarıgazi'de ağustos ayında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek eyleminde gözaltına alınan ve 4 aydır tutuklu bulunan Dilan Ekin ise gözaltına alınırken gördüğü işkencenin cezaevinde sürdüğünü belirtti.

Kırık olan beline ameliyatla takılan platinin gördüğü işkence nedeniyle kaydığını aktaran Ekin, 3 defa hastaneye gitmek zorunda kaldığını söyledi. Muayene amacıyla götürüldüğü Silivri Devlet Hastanesi'nde bir doktorun kendisine, "Platin kaymış ama önemli değil" dediğini söyleyen, bir diğer doktorun ise kendisine "Beterin beteri var, sen 5 vakit namaz kıl, şükür kurbanı kes" dediğini aktardı. 

'FELÇ KALMA RİSKİM VAR'

4 Aydır tutuklu olmasına rağmen henüz dosyasının açılmadığını aktaran Ekin, "Propagandadan tutuklandım ama dosyam hala açılmadı. Savcılığa ve mahkemeye yazdığım dilekçelere de cevap alamıyorum." dedi. 

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda mahkemeye götürüldüğü ve getirildiği sırada askeri personelin saldırısına ve tacizine maruz kaldığını aktaran Ekin, "Ringde ters kelepçe yaptılar. İlk defa kollarımın hissizleştiğini fark ettim ve belimi epey etkiledi. Yürürken bile platinin biraz sinire değmesiyle felç kalma ihtimalim varken bu koşullarda bu ihtimal daha da fazla..." ifadelerini kullandı.