İşine gelen Bahçeli OHAL’i sevdi: Kaldırmaya teşebbüs gafilliktir

İşine gelen Bahçeli OHAL’i sevdi: Kaldırmaya teşebbüs gafilliktir

Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Bahçeli OHAL’i kaldırmanın gafillik olacağını savundu. İttifaka ilişkin de konuşan Bahçeli “Yol kazası istemiyoruz” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısında OHAL, Osmangazi Üniversitesi’nde dört akademisyenin katledilmesi, seçim ittifakı Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ile sınıra giden yandaş sanatçılara yönelik eleştirilerine ilişkin açıklamalar yaptı.

AKP/Saray rejiminin bir yönetim biçimi haline getirdiği, ülkenin KHK’larla yönetilip Meclis’in devre dışı bırakıldığı OHAL rejimini sevdiği anlaşılan Bahçeli, "OHAL’i kaldırmaya teşebbüs etmek cürretkar bir gafilliktir" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı ile ilgili de konuşan Bahçeli, "AK Parti ile son derece seviyeli anlaşma ve uzlaşmaya dayalı tavrı sürdüreceğiz. Yol kazası istemiyoruz." şeklinde konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun sanatçılarla ilgili sözlerine ilişkin ise "Yazıklar olsun" diye tepki gösterdi.

‘ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİN ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜKTÜR’

Osmangazi Üniversitesi'nde 4 akademisyenin öldürüldüğü saldırıya değinen Bahçeli, "Osmangazi Üniversitesi'ne görevlendirilmiş kara şahıs, akademisyenlerimizi katletmiştir. Olayın önü ve arkası dikkate alındığında üzüntümüz kadar kaygımızda büyümektedir. Görevleri başında uğradıkları saldırıyla yaşamını yitiren kardeşlerimize rahmet diliyorum. Üniversite hayatı tartışmalı, şahsiyet ve ahlakı sancılı, sosyal ve beşeri hayatı sakat ve alçak saldırgan bir anda gündeme yerleşmiştir. Önüne geleni, kafasına taktığını, mesnetsiz iddialarla FETÖ'cü diye suçlayan cani, üniversitede korku haline gelmiştir. 4 ailenin umut ve hayallerini söndüren şerefsiz en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Üniversite yönetimi katil ile ilgili 'akıl sağlığı yerinde değildi' açıklaması yapmıştır. Üniversite yönetiminin özrü kabahatinden büyüktür. Madem akıl sağlığı yoktu, neden gerekli önlemler alınmadı? Akli dengesi yerinde olmayan birinin ihbarlarına ihtimam gösterilmesi bir bakıma suç ortaklığı değil midir? Akli dengesi olmayan, ar damarı çatlak bir şahsın ne işi vardır üniversitede? Görevden alacak basiret hangi hallerde gösterilecektir? Üniversitede ilim ve irfanın omuz üstünde olunması gerekirken, tabutların omuza alınması nasıl açıklanacaktır? Bu şahsın kripto FETÖ'cü olduğu herkesin dilindedir. Kim kime belge olmadan FETÖ'cü diyorsa onlarda bir kuyruk acısı, karanlık bir açık var demektir. FETÖ'cü olduğu konusunda birçok emare bulunan şahıs üniversiteye gölge düşürmüştür. Suç ve suçluya ön açanlar gizlenemeyecek kadar nettir. Sosyal medya zeminleri üzerinden ona bunu FETÖ'cü, çeteci gösteren, fitne yayan kim var ya lokması haram, ya da kripto damarlı hafiyedir. Bunlar FETÖ'nün hedefleri için gizli bir faaliyet içindedir. FETÖ'nün kökünün kurumasına destek verir gibi görünüp takoz koyan da bunlardır. Bunlara aldanmayın, kanmayın.”

‘OHAL'İ KALDIRMAYA TEŞEBBÜS ETMEK GAFİLLİKTİR’

OHAL'in yeninden uzatılması gerektiğini savunan Bahçeli, "OHAL'in devam etmesi gerekmektedir. OHAL kalksın diyenler şuursuz zihniyetlerdir. OHAL'i kaldırmaya teşebbüs, cürretkar bir gafilliktir. CHP yönetimi köprüye gelmeden geçmeye çalışacak kadar akıl yoksunudur. Biz tüneli gördüğümüz gibi üzerimize gelen treni de ön görüyoruz. OHAL'in sürmesi milli bir zorunluluktur. OHAL bitmedi, bitmemeli, bitemez” ifadelerini kullandı.

‘AK PARTİ İLE SON DERECE SEVİYELİ BİR İLİŞKİMİZ VAR, YOL KAZASI İSTEMİYORUZ’

Cumhur İttifakı ile ilgili de konuşan Bahçeli, "Cumhur İttifakı'nın zayıflamasına izin vermeyeceğiz. 2019 Mart seçimlerinde dikkatli bir dil, hassas bir üslup kullanacağız. Asıl hedeften şaşmayacağız. AK Parti ile son derece seviyeli anlaşma ve uzlaşmaya dayalı tavrı sürdüreceğiz. Yol kazası istemiyoruz. Sığ, çıkar hesaplarıyla hareket etmeyeceğiz. Denizi geçmek isterken derede boğulmayacağız. Pusuya yatıp Cumhur İttifakı'nın çatlamasını bekleyenlere fırsat vermeyeceğiz” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU RAHATSIZ OLDUYSA KENDİNE YAKIŞANI YAPSIN’

Kılıçdaroğlu'nun sanatçılara eleştirisine tepki gösteren Bahçeli, "Biz Zeytin Dalı'nın mirası ile sevinirken, CHP sanatçılarla uğraşmaya girişmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıkanı kulağı duymuyor.  "Akıl bir paraşüt gibidir, ancak açıldığı zaman iş görür. CHP yönetiminin paraşütü uzun süredir kapalıdır, bunu da çakıldığı zaman bizzat anlayacaklardır. CHP'lilerin sanatçıları eleştirmesi akıl tutulması, ahlak kırılmasıdır. Bu son çıkışta sakat bir dünya görüşüdür, sırıtmaktadır. Anamuhalefetin başındaki zat tavrını ve tarzını çirkin ve çirkefleştirmektedir. Gezi seviciler, kandil sevdalıları devlete küfreden sözde sanatçılar CHP çatısı altında sonlarını hazırlayacaklar. Bu CHP'den bi halt olmaz" şeklinde konuştu.