'Işık' atışmasının ardından AYM toplantısından karar çıkmadı

'Işık' atışmasının ardından AYM toplantısından karar çıkmadı

AYM gece yarısı İçişleri Bakanlığı ile yaşanan "ışık" polemiği sonrası olağanüstü toplandı. Toplantıda polemik ele alındı ancak bir karar çıkmadı.

‘Işıklar yanıyor’ polemiğinin ardından bugün AYM olağanüstü toplandı. Toplantıda AYM Üyesi Yıldırım'ın paylaşımı ele alınırken, herhangi bir karara varılmadı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği kararın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tanımamasıyla ilgili tartışmalar sürerken AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın AYM binasının fotoğrafı ile paylaştığı "Işıklar yanıyor" mesajı İçişleri Bakanlığı ve AKP'lilerin tepkisine neden oldu. İçişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabından dün akşam Engin Yıldırım'a cevap olarak "Işıklarımız hiç sönmüyor" mesajıyla Bakanlık binasının fotoğrafları paylaşıldı. 

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Yandaş gazetecilerin ve AKP'lilerin yine 'darbe' söylemine sığındığı polemikle ilgili tehdit içeren açıklamalarının ardından AYM bugün tüm üyeleri ile saat 14.00'te olağanüstü şekilde toplandı. 

3,5 saat süren toplantıda herhangi bir karar alınmadığı öğrenildi. Toplantıda yüksek mahkeme üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" başlıklı tepki çeken sosyal medya paylaşımı da görüşüldü ancak karara bağlanmadı.