İSİG Meclisi sayfasına tekrar erişim engeli

İSİG Meclisi sayfasına tekrar erişim engeli

İSİG Meclisi Facebook sayfasına bugün itibarıyle erişim engeli geldi. Böylece, bir hafta önce engellenmiş olan Meclis sayfası, yasak süresi biter bitmez tekrar erişime engellenmiş oldu.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’ne (İSİG) ait Facebook sayfası bir hafta arayla ikinci kez erişime engellendi. Sayfaya girmeye çalışan kullanıcılar, “Sayfandaki haberler, haber kaynağından gösterilmiyor. Bunun nedeni sayfandaki hareketlerin Facebook’un ilkelerine aykırı olması olabilir. Bu sınırlama geçicidir. 28 Nisan 2020 Salı, 23.39 itibari ile kaldırılacaktır” şeklindeki bilgi notu ile karşılaştı.

İSİG Meclisi’nin ulaştığı Facebook yetkilileri, engellemenin gerekçesi olarak sayfaya yönelik yapılan şikayetleri gösterdi. İSİG Meclisi engellemeye dair yaptığı yazılı açıklamada şöyle bildirdi: “Sayfamız büyük şirketlerin talebi üzerine 1 hafta daha kısıtlandı. Facebook sayfamız özellikle fabrika işçileri ve Anadolu’dan emekçiler tarafından takip ediliyordu. Bu süreçte https://twitter.com/isigmeclisi ve http://isigmeclisi.org/ adreslerimizden İSİG haberlerini takip edebilirsiniz. İş cinayetlerini, koronavirüsten ölen işçileri ve bu süreçte fabrikalarda yaşanan hak ihlallerini duyurmamızı susturamazsınız.”