‘IŞİD’in Konya lideri’ Gezenler: Tarikatlar kan kaybediyor, hepimiz içeri gireceğiz

‘IŞİD’in Konya lideri’ Gezenler: Tarikatlar kan kaybediyor, hepimiz içeri gireceğiz

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün ‘silahlı dernekler’ ile ilgili verdiği ifadelerde adı geçen ve IŞİD’in Konya lideri olduğu söylenen Murat Gezenler, selefilerin kurban edileceğini söyledi.

Selefi derneklerinin silahlandığını söyleyen ve daha sonra ifadeye çağrılan Ahmet Mahmut Ünlü’nün ismini verdiği selefilerden cihatçı Murat Gezenler, İsmail Saymaz’a konuştu.

Konya’da herkesin IŞİD’e katıldığını söyleyen ve kendisinin de örgütün Konya sorumlusu olduğu söylenen Gezenler, Türklerin IŞİD için müslüman olduğunu ancak kendileri için olmadığını belirterek, "IŞİD, Sünni toplumları Müslüman kabul ederken, biz müşrik kabul ediyoruz. Türkler IŞİD için Müslümandır. Ama bizim için değildir. İnsanların hükmü Allah'tan gayrısına vermesi şirktir. Oy atmak şirktir. Çocuğu okula göndermek şirktir. Askere gitmek küfürdür. Türkler hiç Müslüman olmamıştır." ifadelerini kullandı.

‘BİR AY SONRA OPERASYONLAR BAŞLAYACAK’

Cihatçı Gezenler, sisteme entegre olmadıları için kurban edileceklerini söyleyerek, bir ay sonra kendilerine yönelik operasyonların başlayacağını öne sürdü. Gezenler, Selefiler kurban edilecek. Zemin hazırlanıyor. Bir ay sonra operasyonlar başlayacak, hepimiz içeriye gireceğiz. İkincisi, tarikatlar kan kaybediyor" dedi.