'IŞİD'in bitirilmesinde büyük rol oynadık'

'IŞİD'in bitirilmesinde büyük rol oynadık'

Hizbullah lideri Nasrallah, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin Hizbullah'a yönelik suçlamalarını canlı yayınlanan bir televizyon programında yanıtladı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, katıldığı televizyon programında Hizbullah’ın, Suriye ve Irak’ta IŞİD’in püskürtülmesinde büyük rol oynadığını söyledi.

Suudi Arabistan'ın saldırıları nedeniyle Yemen'de milyonlarca insanın koleradan öldüğünü de söyleyen Nasrallah, “Suudi Arabistan'ın bu saldırıları durdurması için çağrıda bulunun" diye seslendi.

‘SUUDİ ARABİSTAN İSRAİL İLE GÖRÜŞÜYOR’

Nasrallah, Suudi Arabistan'ın İsrail ile görüşmeler yaptığını ve bunu Suudi Arabistan'ın reddetmediğini söylerken, Hizbullah'ın elinde balistik füzelerin bulunduğu ve ayrıca çeşitli ülkelere bu balistik füzelerden gönderdiklerine ilişkin suçlamaları da reddetti.

Nasrallah’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Ellerinde herhangi bir delil var mı? Bunlar boş konuşmalardır. Bize karşı suçlamalarının dozunu arttırıyorlar. Ancak biz Filistin'e bunlardan gönderiyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz. Ayrıca Suriye'de de kendi silahlarımız ile savaşıyoruz.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Adil Jubeyr, Yemen'den atılan füzenin Hizbullah tarafından gönderildiğini ileri sürüyor. Bunu daha önce açıklamıştım ancak onlar anlamıyor. Bu füze ile ilgili hiçbir bağımız yoktur ve sorumluluğu almıyoruz.

‘BEN KİMSEYİ BİR SALDIRI İÇİN TAHRİK ETMİYORUM’

Bazıları şimdi 'Nasrallah neden böyle konuşuyor' diyecektir. Ben hiç kimseyi bir saldırı için tahrik etmiyorum. Arap ülkelerinden hiç birisi Yemen ile ilgili konuşmuyor. Arap ülkelerinin Yemen'deki savaşın durdurulması için Suudi Arabistan'a çağrı yapmasını, politik bir çözüm bulunmasını istiyorum.

Ancak herkes sessiz kalıyor. Suudi Arabistan'dan neden korkuyorsunuz? Milyonlarca insan koleradan ölüyor ve herkes sessizliğe bürünmüş. Sadece Suudi Arabistan'ın bu saldırıları durdurması için çağrıda bulunun.”