IŞİD'ciye 'bey' diyen İBB kayyumu Atatürk tablosunu kaldırttı

IŞİD'ciye 'bey' diyen İBB kayyumu Atatürk tablosunu kaldırttı

İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 23 Haziran'a kadar kayyum olarak atanan Vali Ali Yerlikaya, İmamoğlu tarafından asılan Atatürk tablosunu kaldırttı.

YSK’nın tarafından İstanbul seçiminin iptal etmesinin ardından İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye kayyum olarak atadığı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İBB binasına gelerek görevine başladı.

Yerlikaya'nın İBB'de göreve başlamasının ardından seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık makam odasına astığı Atatürk portresi de kaldırıldı.

Konuya ilişkin bugün FOX Haber’e açıklama yapan İmamoğlu, göreve başladığı gün ceketini ve Atatürk tablosunu alarak İBB binasına geldiğini söyleyen İmamoğlu, YSK’nin İstanbul’daki büyükşehir belediye başkan seçimini iptal ettiği akşam Atatürk tablosunun da makam odasından çıkarıldığını ifade etti.

[ih2]

'ISRARLA GERİ VERDİLER'

İmamoğlu, “Tablo kalsın. Ben oraya tekrar geri döneceğimi biliyorum. İkincisi ben onu hediye etmekten onur duyarım da dedim. Ama ısrarla bizim arkadaşlarımıza geri verdiler” diye konuştu.

İmamoğlu, göreve başladığı gün makamının arkasında bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını yana asıp, arkasına Atatürk’ün tablosunu koydurmuştu.

IŞİD'CİLERE BEY DEMİŞ, COCA COLA'YI FANTA İÇEREK PROTESTO ETMİŞTİ

Ali Yerlikaya, Tekirdağ Valisi olduğu dönemde Coca-Cola'yı, Coca-Cola şirketlerine bağlı Fanta içerek protesto etmiş, Gaziantep Valisi olduğu dönemde ise adı Hacı Ali Durmaz olan IŞİD'cinin adını Hacer Durmaz olarak söylerken, “Halen bugün de Hacer Durmaz beyle beraber, Hacer Durmaz teröristle beraber 11 kişi yargılanıyor” ifadesini kullanmıştı.