IŞİD'ciye 'bey' diyen Ali Yerlikaya İBB Başkan Vekili oldu

IŞİD'ciye 'bey' diyen Ali Yerlikaya İBB Başkan Vekili oldu

YSK'nin İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararının ardından İBB Başkan Vekili görevine IŞİD'ciye 'bey' diyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya getirildi.

İleri Haber

Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul'da iptal edilmesi ve yenilenmesi kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası alınmıştı. Bugün ise İBB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İBB Başkan Vekili olarak görevine başladığını söyledi.

Yapılan paylaşımda, “İçişleri Bakanlığı tarafından 23 Haziran 2019 tarihine kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, görevine bugün itibariyle başladı” ifadeleri kullanıldı.

GÜNCELLEME 20.20

İçişleri Bakanlığı’nca, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Vekili olarak görevlendirilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, belediyenin Saraçhane’deki binasına geldi.

Yerlikaya’yı bina girişinde, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, AKP’nin İBB Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ve İBB bürokratları karşıladı.

Herhangi bir açıklama yapmayan Yerlikaya, başkanlık makamına geçti.

İBB BAŞKAN VEKİLİ IŞİD'CİYE 'BEY' DEMİŞTİ

Şu anda İstanbul Valisi olan Ali Yerlikaya, Tekirdağ Valisi olduğu dönemde Coca-Cola'yı, Coca-Cola şirketlerine bağlı Fanta içerek protesto etmiş, Gaziantep Valisi olduğu dönemde ise adı Hacı Ali Durmaz olan IŞİD'cinin adını Hacer Durmaz olarak söylerken, “Halen bugün de Hacer Durmaz beyle beraber, Hacer Durmaz teröristle beraber 11 kişi yargılanıyor” ifadesini kullanmıştı.