IŞİD ve Haşdi Şabi arasında çatışma: 24 ölü

IŞİD ve Haşdi Şabi arasında çatışma: 24 ölü

Irak'ın Kerkük, Selahaddin ve Diyala kentlerinde IŞİD ve Haşdi Şabi arasında yaşanan çatışmalarda 24 kişi öldü

Kerkük, Selahaddin ve Diyala vilayetlerinde IŞİD teröristleriyle  Şii milis gücü Haşdi Şabi arasında yaşanan çatışmalarda  Haşdi Şabi’ye bağlı 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Rudaw’ın aktardığı bilgilere göre, gece yarısından itibaren IŞİDliler tartışmalı bölgede konuşlu bulunan Iraklı güçlere yönelik 6 kez saldırı girişiminde bulundu.

Diyala iline bağlı Abadiye kasabasında Iraklı güçlere karşı düzenlenen saldırıda 4 Haşdi Şabi mensubunun öldüğünü 2’sinin de yaralandığını aktardı.

Öte yandan saldırı sonrası bölgeye intikal eden takviye güçlerin yol güzergahına önceden yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 kişi öldü 4 kişi de yaralandı.

IŞİD’in saldırı düzenlediği bir diğer nokta ise Selahaddin vilayetine bağlı Amırli ilçesi oldu. Haşdi Şabi’ye bağlı 52’inci Tugay ile IŞİDli teröristler arasında yoğun bir çatışma yaşandı. Çıkan çatışma sonucu 2 Haşdi Şabi mensubu hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.

Bir çok farklı bölgeden saldırı düzenleyen IŞİD, dün gece Kerkük’e bağlı Dakuk sınırlarına da saldırdı.  Gece yarısına kadar Iraklı güçlerle IŞİDliler arasında çatışma devam etti.

Açıklama yapan Haşdi Şabi Sözcüsü, IŞİD’in dün gece farklı noktalardan düzenlediği saldırılar sonucu 11 Haşdi Şabi mensubu hayatını kaybetti 24’ü ise yaralandı. Öte yandan çıkan çatışmalarda 24 IŞİD mensubu öldürüldü.