IŞID militanı Ankara'da yakalandı

IŞID militanı Ankara'da yakalandı

Ankara’da, IŞID cihatçı terör örgütü içinde silahlı faaliyetlerde bulunduğu belirlenen, ‘İbrahim’ kod adlı A.S.A.A., saklandığı örgüt evine düzenlenen polis operasyonuyla yakalandı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞID terör örgütü adına, Irak’ta silahlı faaliyetlerde ve bombalı araç eylemlerinde yer aldığı belirlenen, ‘İbrahim’ kod adlı A.S.A.A.’nın yakın zamanda Ankara’ya geldiğini tespit etti.

Daha önce Irak'ta silahlı faaliyet gösterdiği ve çatışma bölgelerindeyken bombalı araç hazırlığı gibi eylemlere yardım ettiği tespit edilen IŞID'linin yakalanması için saha ve analiz çalışmaları yapan ekipler, söz konusu kişinin A.S.A.A olduğunu belirledi.

AA'nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığ'ından alınan kararlar doğrultusunda  harekete geçen istihbarat  ve terör birimleri IŞİD militanı A.S.A.A.'nın Ankara'da kaldığı evi tespit ederek operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda gözaltına alınan A.S.A.A.'ya ait bir cep telefonu, 4 sim kartı ve örgütsel bilgilerin bulunduğu bir not defteri de ele geçirildi.

Ele geçirilen telefonda dijital inceleme ekibinin çalışmaları sonucunda A.S.A.A.'ya ait birçok görüntü ortaya çıkarıldı. Ekibin çalışmaları sonucunda A.S.A.A'nın çatışma bölgelerindeyken kalaşnikof tüfekle atış yaptığı görüntülere ve irtibatı bulunan çok sayıda IŞID'linin fotoğraflarına ulaşıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adli makamlara sevk edilen A.S.A.A tutuklanarak cezaevine gönderildi.