IŞİD, İstanbul'da 'askeri ve teorik eğitim kampı' kurmuş

IŞİD, İstanbul'da 'askeri ve teorik eğitim kampı' kurmuş

IŞİD'in İstanbul'daki ders programı ve eğitim aktiviteleri Ankara 10 Ekim Gar Katliamı İddianamesi'ne de girdi.

IŞİD'in İstanbul'daki ders programı ve eğitim aktiviteleri Ankara 10 Ekim Gar Katliamı İddianamesi'ne de girdi. Kendisini polisin yaptığı operasyon sırasında vücuduna sardığı bombalarla patlatan sözde IŞİD Antep Emiri Yunus Durmaz'ın evinden çıkan 'Konstantinapolis Askeri Eğitim Kampı.docx' adlı belgede eğitime ilişkin bilgiler yer alıyor. 

BirGün'den Erk Acarer'in haberine göre, belgede, şerri eğitim olarak kodlanan teorik dersler ve Kuran eğitiminde okunacak kitaplar şöyle sıralanıyor: Akide-Tevhid risaleleri, Nefis Teskiyesi: Muhammed Salih Müneccid, Fıkıh, İslam Tarihi: Emevilerden başlanacak (Osmanlı'ya kadar olan kısım.)

Bu derslerin, Ebu Enes kod isimli Deniz Büyükçebi ve Abdülmuid kod isimli Muhammet Cengiz Dayan isimli şahıs tarafından verileceği belirtiliyor.

ASKERİ EĞİTİM

Belgede şerri devrenin 30 gün süreceği ardından da iki ay devam edecek askeri eğitimlere geçileceği anlatılıyor. Askeri eğitim programında verilecek eğitimler ise şöyle sıralanıyor:

"Hafif ve ağır silahların eğitimini vermek, gerilla eğitimi, şehirde barınma ve şehir savaşının öğretilmesi, mayın dersleri verme, tarassut eğitimi (gözleme); kamuflaj, yaralı çıkarma ve ribat (örgütün elindeki müstahkem binalara yönelik eğitim).

IŞİD'liler araç eğitimlerinin yanı sıra suikast eğitimi ve esir alınma durumunda bundan kurtulmaya yönelik pratik eğitimler de veriliyor.

"AMAÇ ÜMMETE HAYIRLI GENÇLER YETİŞTİRMEK"

IŞİD, Konstantin Eğitim Kampı'ndaki hedefinden şu şekilde söz ediyor:

"Öncelikle Allah Rasulu'nun övdüğü ordudan olmak. Bununla beraber ümmete faydalı ve hayırlı gençler yetiştirip İslam sancağını birçok bölgede olmakla beraber kendi beldemizde dalgalandırmaktır. Bu eğitimden geçen gençler, yukarıda belirttiğimiz birçok şeyi öğrenecekler inşAllah."