IŞİD, Hamas'a savaş açtı

IŞİD, Hamas'a savaş açtı

IŞİD'in Mısır'daki Sina Yarımadası'nda faaliyet gösteren kolu, Filistinli Hamas örgütüne savaş ilan etti.

Cihatçı terör örgütü IŞİD, yayınladıkları videoda Hamas ile işbirliği yaptığı öne sürülen bir kişiyi infaz edip, destekçilerine Gazze'de Hamas'a saldırmaları emrini verdi.

Sputnik'in Washington Post gazetesinden aktardığı habere göre, IŞİD'in Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki kolu 22 dakikalık bir video yayınlayarak Gazze merkezli Hamas'a savaş açtı. 

'MAHKEMELERİ VE GÜVENLİK BÖLGELERİNİ BOMBALAYIN'

ABD merkezli SITE İstihbarat Grubu'nun çevirisini yaptığı video, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıkladığı görüntülerle başladı. Ardından IŞİD'in Gazze'deki mensuplarına yapılan operasyonlar ve Trump'ın Kudüs kararını engelleyemediği gerekçesiyle Hamas'a savaş açtığını ilan etti.

Hamas'ın 'Kafir Batı'nın izinden gitmekle’ suçlandığı videoda, eli bıçaklı bir IŞİD üyesi "Onlara asla teslim olmayın. Patlayıcı, susturuculu tabanca ve yapışkanlı bombalar kullanın. Mahkemelerini, güvenlik bölgelerini bombalayın" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın askeri kolu ile işbirliği yapmakla suçlanan bir kişi de Hamas'tan ayrıldığı iddia edilen bir başka IŞİD'ci tarafından infaz edildi.