IŞİD davasında katılım talepleri reddedildi

IŞİD davasında katılım talepleri reddedildi

Kasım Güler'in yargılandığı davada Kılıçdaroğlu ve LGBTİ+ derneklerinin katılım talepleri reddedildi.

IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu iddiasıyla yargılanan ve daha önce "Kılıçdaroğlu'na suikast ve LGBTİ+ üyelerine saldırı düzenlenecekti" diyen Kasım Güler'in davası ertelendi. Güler, itiraflarını da reddetti.

Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'in "Türkiye Vilayeti" sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan "Ebu Usame el Türki" kod adlı Kasım Güler, son duruşmada savcılık ifadelerini reddetti. Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Güler, ilk iki duruşmada mazeret bildirerek savunma yapmadı. Bugün görülen duruşmada ise savunmasını yapan Güler, emniyet ve savcılık aşamasındaki ifadelerinin baskı altında alındığını öne sürerek reddetti. 

Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast ile LGBTİ+ üyelerine yönelik saldırı iddialarını da kabul etmedi.  

TALEPLER REDDEDİLDİ, DAVA ERTELENDİ

Sanık savunmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın savcılık ifadesinde geçen kişilerin bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenilmesine, Kılıçdaroğlu ve LGBTİQ derneklerinin davaya katılma talebinin reddine karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.  

Kasım Güler, dava dosyasında yer alan 74 sayfalık itiraflarında, IŞİD'in "Türkiye'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, LGBTİ+ bireyler, Kapadokya'da turistleri taşıyan hava balonları, Zöhre Ana Cemevi, Adana'da İncirlik Üssü'ne saldırı planladığını" söylemişti.