İşçilerin haklarını gasbeden Emlak Konut, 3 ayda 737 milyon TL kâr elde etti

İşçilerin haklarını gasbeden Emlak Konut, 3 ayda 737 milyon TL kâr elde etti

Geçen yılın aynı dönemine göre kâr yüzde 230 arttı.

İnşaat işçilerinin haklarını gasbettiği gerekçesiyle mücadele ettiği Emlak Konut GYO'nun bu yılın ilk 3 ayında 737,8 milyon TL kâr elde etti. 

Kötü çalışma koşulları ve verilmeyen haklarına karşı eylem yapan işçilerle gündeme gelen Emlak Konut GYO’nun 2022 yılının ilk çeyreğine yönelik mali verileri, şirketin katlanan kârını ortaya koydu. Verilere göre Emlak GYO, 1 Ocak 2022 - 31 Mart 2022 döneminde 737 milyon 797 bin TL’lik kâr elde etti. Şirketin kârında, 223,4 milyon TL net kâr elde edilen 2021 yılının aynı dönemine oranla yüzde 230 artış yaşandı.

ÖN SATIŞTAN 6,4 MİLYAR TL

Emlak Konut GYO’nun mali verilerine göre, 2022 yılı ilk çeyreğinde bin 43 adet ön satış yapıldı. Satışı yapılan taşınmazların 191 bin metrekare büyüklüğünde olduğu bildirildi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre şirketin yaptığı ön satışların değeri 6,4 milyar TL ile ifade edilirken, yabancılara yapılan satışların mali değeri, 410 milyon TL olarak kaydedildi.

3 YILLIK KÂR

Şirketin 2015 yılı itibarıyla net kârı da dikkati çekti. 2015 yılında 952,6 milyon TL kâr elde eden Emlak Konut GYO’nun son 3 yıllık kârı şöyle:

2019: 778 milyon TL
2020: 836 milyon TL
2021: 1,3 milyar TL

İŞÇİLER KÖPRÜDE EYLEM YAPTI

İstanbul Ataşehir Finans Merkezi’ndeki Halkbank Plazası’nda çalışan inşaat işçileri, gasbedilen hakları için Emlak Konut ve inşaatı yapan ana firma YDA Group’a karşı Boğaz Köprüsü’nde bir eylem gerçekleştirdi. Köprünün Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçiş güzergahında orta şeridi trafiğe kapatan İnşaat-İş ve DİSK Dev Yapı-İş üyesi işçiler, "Emlak Konut ve YDA Group haklarımızı gasp etti" yazılı pankart taşıdı.

Eylem sırasında "Direne direne kazanacağız" sloganı atan işçiler, “Emlak Konut, YDA iyi bilsin, istediğiniz kadar yasaklayın, istediğiniz kadar paralarımızı ödemeyin. Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

GÖZALTINA ALINDILAR

İnşaat İş Sendikası, Twitter’dan, "FŞM [İstanbul Finans Şehir Merkez] Şantiyesinde Emlak Konut ve YDA Group’un üyelerimizin haklarını gasp etmesine karşı üyelerimiz ve sendika temsilcilerimiz köprüyü trafiğe kapattı" açıklamasını yaptı.

DİSK Dev Yapı-İş ise “Boğaz köprüsünde eylem yaptık. Üyelerimizin haklarını gasp etmeye çalışan Emlak Konut ve YDA Group firmalarına tek damla alınterimizi dahi bırakmayacağız. Bedeli ne olursa olsun inşaat baronlarına taviz vermeyeceğiz" dedi.

Eylem yapan işçiler ve sendika temsilcileri polis tarafından gözaltına alındı.