İşçilerin alacaklarını gasbeden Tanzim Market konkordato ilan etti

İşçilerin alacaklarını gasbeden Tanzim Market konkordato ilan etti

Mağaza Market-Sen’den konuyla ilgili yapılan açıklamada tüm hukuki işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

İleri Haber

Dost Mağazacılık A.Ş. bünyesinde 2020 yılında ilk mağazalarını açan ve aradan geçen sürede işçilerin ücretlerini gasbeden Tanzim Market Zinciri, 37 şubesini hızla boşaltarak kapatırken; hemen ardından konkordato ilan etti.

Tanzim Market Zinciri, Dost Mağazacılık A.Ş. bünyesinde kurularak 2020 yılında ilk mağazalarını açmıştı. İşçilerin en az 2 aylık maaşlarını ödemeyen zincirde; fazla mesai, yol, yemek ücretlerini de ödenmedi ve üç ay boyunca işçiler “maaşlarınızı ödeyeceğiz” diyerek oyalandı.

Mağaza Market-Sen’in öncülüğünde yapılan görüşmeler ve eylemlerin ardından Tanzim Market patronları İstanbul’daki 37 şubesini hızla boşaltarak kapattı. İstanbul Kağıthane’de bulunan şirket merkezini Yalova’ya taşındı. Taşınmaz mallar devredilirken, hemen ardından ise konkordato ilan ettiler. 

‘İŞKUR’DAN ALINAN ÖDENEK İŞÇİLERE ULAŞTIRILMALI’

Mağaza Market-Sen’den konuyla ilgili yapılan açıklamada tüm hukuki işlemlerin başlatılacağı belirtilerek “1 Aralık’ta Yalova’da gerçekleşecek Tanzim Market’in konkordato davasını da takip edeceğiz. Konkordato ilan eden şirketlerin işçileri için İŞKUR’dan alınacak ödeneğin bir an önce işçilere ulaştırılması için gerekli adımları atacağız” denildi.

‘TEHDİT AYNI’

Açıklamada ayrıca sendika sektör değişse de işçilerin karşılaştığı tehdidin aynı olduğu vurgulanarak, “Dün Kayı İnşaat, bugün Tanzim Market. Sektörler değişse de ekonomik krizde işçilerin karşı karşıya kaldığı tehdit aynıdır. Batık şirketlerin ardından işçi alacaklarını korumak devletin ve ilgili bakanlıkların birinci görevidir” denildi.