İşçilere yanlışlıkla 30 bin euro para yatırdılar

İşçilere yanlışlıkla 30 bin euro para yatırdılar

Belçika'da bir çelik fabrikası, bünyesinde çalışan işçilerin hesabına yanlışlıkla 30'ar bin euro prim yatırdı.

Belçika'da bir çelik fabrikasında çalışan yüzlerce işçinin hesabına yanlışlıkla 30'ar bin euro (184 bin TL) para yatırıldı. Hafta başında banka hesaplarını kontrol ettiklerinde parayı hesapta gören işçilerin bir kısmı bu parayı kullandı, bazıları ise bir yanlışlık olduğunu düşünerek paraya karışmadı.

BBC Türkçe'de yer alan haberde, ismini vermek istemeyen bir işçi, "Hesabımda ne kadar para olduğunu görünce şoka girdim ama bunun bir hata olduğu çok açıktı ve paraya dokunmadım. Sadece maaşımı aldım, gerisini de ne olur ne olmaz diye kenarda bıraktım" dedi.

Çelik şirketi Thy-Marcinelle ise, işçilerden parayı tamamıyla geri almak istiyor.

'TAMAMINI GERİ ÖDEYECEKLER'

Belçika'nın Charleroi kentinde yaşanan olayda, ayda yaklaşık 1600 euro kazanan 230 işçiden bazıları 100 euro bonus almayı beklerken bir sürprizle karşılaştı. Şirket idari olduğu tahmin edilen bir hata sonucunda işçilerin banka hesaplarına 30'ar bin euro yatırmıştı.

İşçilerden biri bazı çalışma arkadaşlarının bu paranın bir bölümünü harcadığını söyledi ve "Birkaçının kumarhaneye gittiğini, birkaçının da borçlarını ödediğini biliyorum" diye konuştu.

Ancak uzmanlara göre, ülkede çalışma yasaları bu konuda çok net. Belçika merkezli televizyon kanalı RTL'ye konuşan hukukçu Etienne Piret, yanlışlıkla yatan paranın tamamının şirkete aynen geri ödenmesi gerektiğini söyledi. Piret'ye göre, işçiler iyi niyetle davrandıklarını ya da gerçekten bu bonusu almaya hakları olduğunu savunsalar bile, bu yasaya uymaları gerekecek.