İşçiler yeni yılı direnişle karşılayacak

İşçiler yeni yılı direnişle karşılayacak

Sendikalı oldukları gerekçe gösterilerek işten atılan, hak ettikleri ücret için greve giden ve 'Köle Değiliz' diyen işçiler 2019 yılını direnişle karşılıyor.

İleri Haber

Erdoğan'ın iddia ettiğinin aksine işçiler, yeni yıla da direnişle giriyor. "Bizim iktidarımızda grev kalmadı" diyen Erdoğan'ı grev ve direnişleriyle yalanlayan işçiler 2019 yılını da direnişle karşılayacak.

Sene boyunca devam eden işçi direnişlerinin bir kısmı kazanımla sonuçlanırken, büyük bir çoğunluğu ise polis baskısına rağmen devam etmekte.

Sendikalı oldukları için işten atılan, yoksulluk sınırının altındaki ücret artırımlarını kabul etmediği için greve çıkan, insanlık dışı koşullardaki çalışma şartlarına karşı gelen işçiler yeni yılı da direnişle karşılayacak.

3. HAVALİMANI İŞÇİLERİ: KÖLE DEĞİLİZ

3. Havalimanı işçileri, 'Köle Değiliz' diyerek başlattıkları eylemlerle büyük ses getirdi. Eylemler sırasında 600'den fazla işçi gözaltına alındı 31 işçi tutuklandı. Tutuklu işçiler geçtiğimiz haftalardaki duruşmada serbest bırakılırken, işçilerin düzelmeyen koşullara karşı direnişleri de devam etti.

İZBAN GREVİ DEVAM EDİYOR

Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) İzmir Şubesi ve İzmir Banliyö Sistemi A.Ş. (İZBAN) arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, zam talepleri kabul edilmeyen işçiler greve çıktı.

10 Aralık'ta başlayan grevin, işçilerin talepleri kabul edilene kadar devam edeceği duyuruldu.

FLORMAR İŞÇİLERİ: HİÇBİR FONDÖTEN İŞÇİ DÜŞMANLIĞINI GİZLEYEMEZ

Kozmetik markası Flormar’ın Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasında sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin direnişi 200'ü aşkın gündür devam ediyor.

TARİŞ İŞÇİSİ DİRENİYOR

İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasından DİSK/Gıda-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan ve fabrika önünde direnişe geçen işçilerin eylemleri 50. günü geride bıraktı.

REAL İŞÇİLERİ İÇİN HER YER EYLEM ALANI

2017 yılında başlayan Real işçilerinin direnişi bir yılı aşkın süredir devam ediyor.  Kayserili Beğendik Grubu'na ait şirket 2017 yılında iflas ettiği gerekçesiyle işçilerin kıdem tamzinatlarını gasp etti.

İşsiz kalan 1700 işçi, hakları için Metro ve Media Markt mağazalarının bulunduğu yerlerde eylemlerine devam ediyor.


 

ÜCRETLERİ ÖDENMEYEN TOKİ İŞÇİLERİ GÖZALTILARA RAĞMEN DİRENİYOR

TOKİ 2’nci Etap’ın bin 312 konutluk inşaatında çalışan 15 işçi, 2 yıldır ücretleri ödenmediği için direniş eylemine geçti. İnşaat önünde çadır kuran işçiler pek çok kez gözaltına alındı ve para cezası verildi. İşçiler, haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak direnişe devam ediyor.

AYDIN'DA 'EFELER İŞE İADE EDİLSİN' DİRENİŞİ DEVAM EDİYOR

CHP’li Aydın Belediyesi’ne bağlı Aydın İmar A.Ş.’de çalışan 9 işçi, daha iyi bir ücrete sahip olmak için DİSK’e bağlı Sosyal-İş sendikasına üye oldukları için işten atıldı. İşten atılan işçiler, Aydın İmar A.Ş. önünde, ‘Efeler işe iade edilsin’ sloganıyla direnişlerini sürdürüyor.