İşçiler grev yasağına rağmen kazandı... Şişecam'da TİS imzalandı

İşçiler grev yasağına rağmen kazandı... Şişecam'da TİS imzalandı

Yaklaşık 1 yıldır Şişecam Gurubu ile TİS’te bir sonuç elde edemeyen ve grev kararı alan Petrol-İş Sendikası öncülüğündeki işçiler kazandı.

İleri Haber

Şişecam’daki TİS görüşmelerinde patron ve Petrol İş Sendikası arasında anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre, ilk yıla 900 TL, 2. yıla enflasyon ve yüzde 2 zam, 3. yıla ise enflasyon ve yüzde 3 zam yapılacak. TİS ardından tartışılan ücretsiz izin ve mesai saatlerinin arttırılması kararı da geri çekilirken, hiçbir maddede değişiklik yapılmadı

Şişecam Kimyasallar Grubu'nun Mersin Akdeniz mevkiinde yer alan soda ve krom üretim tesisiyle, Adana Seyhan Arabali mevkiindeki tuz işletmesinde çalışan işçiler arasında 2 yılda bir yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) için 7-8 Ekim’de patronlar ile görüşmek isteyen Petrol-İş Sendikası, patronların pazarlıktan kaçındığını ve 550 işçinin ücretsiz izne çıkarıldığını açıkladı. Çalışan 550 işçinin grev kararı almasının ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından grevler ‘milli güvenliği ve genel sağlığı bozduğu’ gerekçesi ile 60 gün ertelenmişti.

ZAM TEKLİFLERİ KABUL ETTİRİLDİ

Yaklaşık 1 yıldır Şişecam Gurubu ile TİS’te bir sonuç elde edemeyen ve grev kararı alan Petrol-İş Sendikası öncülüğündeki işçiler kazandı. 2 yılda bir yapılan TİS’in, Şişecam tarafından 3 yıla çıkarılması isteniyordu. Şişecam’ın yalnızca bu talebi kabul edilirken, ilk yıla 900 Türk Lirası (TL); 2. yıla enflasyon ve yüzde 2 zam, 3. yıla ise enflasyon ve yüzde 3 zam teklifleri patrona kabul ettirildi.

ÜCRETSİZ İZİN VE MESAİ ARTIŞI KARARI GERİ ÇEKTİRİLDİ

TİS’in ardından tartışılan ücretsiz izin ve mesai saatlerinin artırılması kararı da geri çekilirken, hiçbir maddede değişiklik yapılmadı.