İşçi Partisi lideri Corbyn'den 'robot vergisi' vaadi

İşçi Partisi lideri Corbyn'den 'robot vergisi' vaadi

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, işçileri çıkararak robotlar ile üretim yapan şirketlere "robot vergisi" getirmek istediğini belirtti.

İngiltere'de son genel seçimde oylarını önemli ölçüde artıran İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, 'robot vergisi' açıklamasıyla gündeme geldi. BBC Türkçe'nin Daily Telegraph'tan aktardığı habere göre Corbyn, işçilerini çıkararak robotlarla üretime geçen şirketlere özel bir "robot vergisi" getirmek istediğini belirtti. 

"Son derece gelişmiş teknolojileri kullanarak inanılmaz paralar kazanan aç gözlü şirketlerin kârlarından pay almak hakkımız" ifadelerini kullanan Corbyn, bu vergiden elde edilecek paranın teknolojideki gelişmeler nedeniyle işlerini kaybeden kişilerin yeni mesleki eğitimleri için kullanılacağını söyledi. 

Öte yandan Corbyn, robotların ve teknolojinin toplum yararına çalışmasını sağlayacaklarını belirtti. Muhafazakar Parti temsilcileri ise bu alanda devlet müdahalesinin ve "inovasyonu vergilendirmenin çılgınlık" olduğunu söyledi. 

Corbyn dün BBC'ye verdiği bir mülakatta Google, Amazon ve Facebook gibi milyarlarca dolar kazanan şirketlerin kârlarını toplumla paylaşması gerektiğini söylemişti. Söyleşinin ardından Corbyn'in ofisi, kurumlar vergisi artırmayı planladıklarını ifade etmişti.