İşçi düşmanı MHP'li Aliağa Belediyesi 180 milyon lira borçlanma yetkisi aldı

İşçi düşmanı MHP'li Aliağa Belediyesi 180 milyon lira borçlanma yetkisi aldı

MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 3 Temmuz'da gerçekleşen belediye meclis toplantısında toplamda 180 milyon liralık borçlanma yetkisi aldı.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

Son dönem adını silahlı yaralama, mobbing, sürgün, işçi kıyımı gibi olaylarla duyduğumuz İzmir'in MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, icraatlarıyla tepki çekmeye devam ediyor.

Aliağa Belediyesi'nde 100 kadrolu 79 kadrosuz olmak üzere toplamda 179 işçiyi "ödenek yetersizliği" gibi uydurma gerekçelerle işten çıkaran Serkan Acar, 3 Temmuz'da gerçekleşen belediye meclis toplantısında toplamda 180 milyon liralık borçlanma yetkisi aldı. 

CHP ve İYİ Parti ittifakından 2 meclis üyesinin katılmadığı toplantıda oy dengeleri AKP ve MHP'den yana ağır bastı. Bunun sonucunda ise, protokol imzalayan 36 işçiye tazminatlarını ödeyebilmek için borçlanma talep eden Acar, gündem dışı 5 önerge ile de toplamda 180 milyon lira daha borçlanma yetkisini aldı. 

[ih2]

Görüşlerine başvurduğumuz ve 4 yıl önce belediyedeki yolsuzlukları haber yaptığı için darp edilen yerel gazeteci Bülent Pınarbaşı, "5 yılda geçiremeyecekleri maddeleri 5 dakikada geçirdiler" şeklinde konuştu. 

Serkan Acar, işçilere yönelik kullandığı mafya yöntemleriyle biliniyor. Uydurma gerekçelerle işten çıkarılan ve direnişe başlayan bir işçi, bıçaklı saldırıya uğramıştı. MHP'li Belediye Başkanı Acar'ın işçi düşmanlığı ise bu kadarla sınırlı değil. Acar daha önce engelli kadrosunda bulunan bir işçiyi bulunduğu görevden alıp “Bundan sonra şoförlük yapacaksın” dedi. Engeli dolayısıyla şoförlük yapmakta zorlanan işçiyi işten attılar.

[ih3]

MHP'li belediye, 15 yıllık büro emekçisini işten çıkarmak için temizlik işlerine yollayıp, mobbing uygulayarak işten attı.