"İş cinayetlerine tedbir Allah'a güveni sarsar"

Artarak devam eden işçi ölümlerine karşı oluşan tepkiyi dindirmek için AKP dini devreye soktu. İstanbul Müftülüğü'nün yayınladığı skandal hutbede "Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar" ifadeleri kullanıldı.

Artan iş cinayetleri ve yaşanan facialarda binlerce işçinin ölümüne karşı oluşan tepkiye cevap veremeyen hükümet Diyanet'ten "Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar" fetvası çıkardı. 

İstanbul Müftülüğü'nün yarın için hazırladığı Cuma Hutbesi'nde iş cinayetleri için, “Buna rağmen başına bir sıkıntı gelirse ‘Eğer şöyle yapsaydım şöyle olurdu’ deme! Fakat ‘Allah’ın takdiridir ve O ne dilerse o olur’ de.” ifadeleri kullanıldı. 

"AŞIRI TEDBİR ALLAHA GÜVENİ SARSAR"

“Allah’ın izni olmaksızın hiçbir musibet başa gelmez" ifadelerinin geçtiği hutbede tedbirler alınarak yapılan işlerde sorunların ortadan kalkacağı veya en aza ineceğinin kuşkusuz olduğu belirtilse de, son bölümünde önlem alırken ölçüyü kaçırmanın Allah’a güveni sarsan bir davranış olacağı ileri sürüldü. Hutbede “Kul olarak üzerimize düşen görevi yapmış olmamıza rağmen her zaman arzu ettiğimiz neticeye ulaşamayabiliriz. Artık ‘Rabbim neylerse güzel eyler’ deyip onun hikmetine ve hükmüne rıza göstermeliyiz” dendi.

"BAŞINIZA NE GELİRSE; KENDİ YAPTIKLARINIZ YÜZÜNDEN"

direnemek.org'un haberine göre AKP iktidarı yaşanan iş cinayetlerini kader ve fıtrat olarak gösteren tutumunu gündelik hayatın diline de yerleştirmeye çalışıyor. Müftülük tarafından yazılan hutbede iktidarın bu söylemine destek olarak şu ifadeler kullanıldı: ‘‘Başımıza gelen bu tür bela ve musibetlerin temelinde sorumsuz davranışlarımız ve yanlış kader anlayışımız bulunmaktadır. Bu hakikat bir ayeti kerimede şöyle ifade edilir “Başınıza her ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder.”

İşte o skandal hutbe: