İş cinayetleri raporu: Şubat ayında 131 işçi yaşamını yitirdi!

İş cinayetleri raporu: Şubat ayında 131 işçi yaşamını yitirdi!

İSİG Meclisi'nin hazırladığı şubat ayı iş cinayetleri raporuna göre, bir ay içinde en az 131 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

İleri Haber

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi her ay düzenli olarak yayınladığı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre şubat ayında en az 131 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden işçilerin 2'si çocuk, 3'ü kadın ve 128'i ise erkek.

Rapora göre en çok iş cinayeti 29 işçinin yaşamını yitirmesiyle Van’da yaşandı. Van’ı sırasıyla İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Manisa takip etti.

Şubat ayı iş cinayetleri raporundaki verilere göre, hayatını kaybeden 131 emekçinin 118’i işçi veya memurken, 13’ü ise çiftçi veya esnaf. Kadınların hayatını kaybettği iş cinayetleri ise tarım ve sağlık işkollarında gerçekleşti.

İKİ ÇOCUK İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İki çocuk işçi de iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Çocukların hayatlarını kaybettiği iş cinayetleri tarım ve inşaat işkollarında gerçekleşti. Şubat ayında İranlı olan iki sığınmacı işçi de yaşamını yitirdi.

EN FAZLA ÖLÜM TARIM VE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE

Raporda ölen işçilerin altısının sendikalı ve 125’inin sendikasız olduğu bilgisi yer alırken, ölümlerin en çok tarım, inşaat, taşımacılık, ticaret/büro, belediye/genel işler, kimya, gıda, metal, madencilik, tekstil ve konaklama işkollarında gerçekleştiği belirtildi.

En fazla ölüm nedenleri ise rapora sırasıyla trafik/servis kazası, yüksekten düşme, ezilme/göçük, kalp krizi, intihar ve elektrik çarpması olarak yansıdı.